Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ TΣΑΜΟΥΡΙΑ

 
«Η Αλβανία γίνεται μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και θέλουμε να είμαστε μαζί της σε αυτό το γίγνεσθαι. Από την άλλη, δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς στην Αλβανία, ότι το μέλλον της συνδέεται με τις καλές σχέσεις με τον νότια γείτονά της. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ...



ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

Τι έχει στο μυαλό του ο Τσίπρας για το νέο Σύνταγμα: Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση. Η συζήτηση για το Σύνταγμα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση μόλις ξεκίνησε. Αλλά δεν είναι στο κενό.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

 

Η BP Αιγύπτου και ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός ENI ανακοίνωσαν άλλη μία ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Αίγυπτο, στο πεδίο Baltim South στο Ανατολικό Δέλτα του Νείλου, ύστερα από άλλες δύο σημαντικές ανακαλύψεις στην περιοχή τον περασμένο χρόνο.

ΤΑ 45 ΝΕΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

 

Τι πρέπει να ψηφιστεί.Εως τις 31 Οκτωβρίου θα έχει περιθώριο η κυβέρνηση να υλοποιήσει το δεύτερο σετ προαπαιτούμενων μέτρων, που αριθμεί 15 δράσεις, ώστε να ξεκλειδώσει την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης 2,8 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα θα πρέπει να «τρέξει» για να κλείσει 41 δράσεις ώστε να ολοκληρωθεί και ο δεύτερος έλεγχος του προγράμματος.

ΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

 

Την ώρα που κάποιοι επιθυμούν την κατάργηση των αρχαίων ελληνικών, διαβάστε τι υποστηρίζει μια άλλη ομάδα Ελλήνων φιλολόγων!..«Τη σημασία της αρχαίας ελληνικής επιβεβαιώνει πανηγυρικά το γεγονός ότι στον σύγχρονο κόσμο τα αρχαία ελληνικά διδάσκονται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ στην Αγγλία διδάσκονται πειραματικά και στην Πρωτοβάθμια.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΠΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΑ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Κάνοντας έναν απολογισμό των 14 ετών διακυβέρνησης του Ερντογάν προκύπτουν τα εξής:

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 100.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΚΑΣ

 

Τους συνταξιούχους, περίπου 100.000, που χάνουν οριστικά το ΕΚΑΣ αναδρομικά από 1ης Ιουνίου διευκρινίζει με εγκύκλιό του το υπουργείο Εργασίας.Πρόκειται για χαμηλοσυνταξιούχους με ακαθάριστο συνολικό ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης και επιδομάτων τον Μάιο του 2016 πάνω από 664 ευρώ, έναντι 850 ευρώ που ήταν το όριο για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου.

ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ

 

Οι λιβυκές δυνάμεις ισχυρίζονται ότι εισήλθαν στην μεσογειακή πόλη Σύρτη, στο προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη, και ότι έφτασαν μέχρι το κέντρο της πόλης, πράγμα που σημαίνει ότι οι τζιχαντιστές έχουν υποστεί σημαντική ήττα μην έχοντας πλέον οχυρό να σταθούν στη χώρα.

ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ: ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ

 

Είναι προτιμότερο να εκτρέφει κανείς κοτόπουλα παρά να έχει ηλεκτρονικό υπολογιστή προκειμένου να μπορέσει να γλιτώσει από την ακραία φτώχεια, συμβουλεύει ο Μπιλ Γκέιτς, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτης και ιδρυτής της αυτοκρατορίας λογισμικού Microsoft.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ

 

Σε καταγγελία ότι η Γερμανία χορηγεί μέχρι και σήμερα συντάξεις σε πρώην συνεργάτες του Γ’ Ράιχ, προχώρησαν Βέλγοι επιζήσαντες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και διωγμένοι από τους Ναζί.

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝ ΚΑΤΑΤΑΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΡΙΑΚΕΣ EΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

 

Η συριακή κυβέρνηση απελευθέρωσε κρατουμένους υπό τον όρο να καταταγούν στις ένοπλες δυνάμεις της, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Ανάς αλ Αμπντά, πρόεδρος της συριακής συμμαχίας, που ανήκει στην αντιπολίτευση. Ο Αμπντά προέβη στις εν λόγω δηλώσεις επικαλούμενος αναφορές από την κεντρική φυλακή «Αντρά», που βρίσκεται κοντά στην Δαμασκό.