Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ Η ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

 

Πόσα και πού χρωστά η Ελλάδα: Η διάρθρωση του ελληνικού χρέους και το χρονοδιάγραμμα λήξης δόσεων.Η κατανομή και το χρονοδιάγραμμα λήξεων του δημοσίου χρέους της κεντρικής διοίκησης στις 31 Μαρτίου, καθώς και το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης για το 2015.

Η «ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ» Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ

 

Τίποτα δεν πήρε ο Πούτιν. Απολύτως τίποτα δεν έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν. Για τα ελληνικά τρένα και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενδιαφέρονταν οι Ρώσοι, αλλά ο Τσίπρας τους απάντησε με ένα ξερό «όχι».

ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

 

Την αντίθεσή της στην ανάγνωση αποσπασμάτων του Κορανίου μέσα στην Αγία Σοφία κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού εξέφρασε η αμερικανική κυβέρνηση ενώ σε ερώτηση του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάρκ Τόνερ, είπε πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν την Αγία Σοφία ως ένα μνημείο ιδιαίτερης σημασίας.

ΤΟΥ ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΥ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΑΝΗ

 

Εναπόκειται τώρα στους Βρετανούς ψηφοφόρους να αποφασίσουν εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση – όχι στους ξένους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, οι οποίοι έχουν προσφέρει τις συμβουλές τους για το ποιά θα μπορούσε να είναι η σωστή επιλογή.

ΕΥΡΩ-ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Εισήγηση που ουσιαστικά κρίνει το καθεστώς που ισχύει στην Ελλάδα για τις ομαδικές απολύσεις υπερβολικά προστατευτικό κατέθεσε ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, με αφορμή την προσφυγή της ΑΓΕΤ Ηρακλής κατά του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΘΑ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Μια ιδιαίτερη ανάρτηση, έκανε η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Μίμη Κοντέλι, σύμφωνα με την οποία: «σύντομα, η Αλβανία θα συμμετέχει στις ναυτικές επιχειρήσεις του NATO στο Αιγαίο».

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ISIS

 

Μια ομάδα χάκερ που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος και αποκαλούνται «Ενωμένο Διαδικτυακό Χαλιφάτο» έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα με τα ονόματα των στόχων των μαχητών της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

ΠΟΙΟΝ ΟΡΟ ΒΑΖΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ

 

Ανοιχτό άφησε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου το ενδεχόμενο συνεργασίας του και με τον ΣΥΡΙΖΑ, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια σωστή προγραμματική βάση.

ΣΕ ΠΑΡΑΖΑΛΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΟΥΡΔΩΝ – ΗΠΑ

 

Στις 27 Μαΐου η Τουρκία σοκαρίστηκε όταν είδε σε φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στο Twitter, Αμερικανούς κομάντος να μάχονται στο πλευρό των Κούρδων της Συρίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και να φέρουν, οι Αμερικανοί, στις στολές τους ραμμένα τα κουρδικά σήματα των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΥΓΑΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΛΟΥΤΖΑ

 

Η ηγεσία της σιιτικής ιρακινής παραστρατιωτικής πολιτοφυλακής Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος αρχίζουν και εκκενώνουν την πολιορκημένη από τους Ιρακινούς πόλη Φαλούτζα, 50 χλμ δυτικά της Βαγδάτης, από τις οικογένειές τους.Οι οικογένειες των τζιχαντιστών, σύμφωνα πάντα με τους σιίτες παραστρατιωτικούς, διαφεύγουν από τα νότια της πόλης.