Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Η ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Οι σχέσεις Ισραήλ - Τουρκίας, δύο κρατών με πρωταγωνιστικό ρόλο και φιλοδοξίες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, είναι φορτισμένες από το παρελθόν.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΥ

 

Δημοσκόπηση  – κόλαφος για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διεξήγαγε το Κέντρο Ερευνών Pew που εδρεύει στην Ουάσιγκτον. Η έρευνα σε 10 μεγάλες χώρες της ΕΕ δείχνει δραματική αύξηση του ευρωσκεπτικισμού και μεγάλη ενίσχυση των φωνών εκείνων που ασκούν σκληρή κριτική στις Βρυξέλλες.

O ΣΟΪΜΠΛΕ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

 

«Ουσιαστικές ελαφρύνσεις του χρέους θα γίνουν από το 2018. Είναι πολύ αργά και πολύ αόριστη η υπόσχεση ότι θα δοθεί στην Ελλάδα αυτό που κυρίως χρειάζεται.

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

 

Σε λίγες μέρες οι Βρετανοί θα ψηφίσουν για την παραμονή ή την έξοδό τους από την ΕΕ. Για να αποτραπεί το BREXIT οι κυρίαρχες ελίτ στη Βρετανία και στην ΕΕ επιστράτευσαν όλη τη γκάμα τρομοκρατικών επιχειρημάτων που χρησιμοποιούν επί χρόνια στην Ελλάδα εναντίον της εξόδου από το ευρώ: διεθνής απομόνωση, οικονομική καταστροφή, ακόμα και παγκόσμιος πόλεμος, τα τρία κακά της μοίρας τους των Βρετανών αν ψηφίσουν BREXIT.

ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS

 

Τα ελληνικά ομόλογα θα είναι σύντομα επιλέξιμα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για το πρόγραμμά της αγορών τίτλων (γνωστό και ως QE).

ΙΛΙΓΓΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ

 

Ίλιγγο προκαλούν τα ποσά που έχουν λάβει ως δάνεια τα κανάλια, αφού από τη μέχρι τώρα εξέταση των στοιχείων που έχει στα χέρια της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, αυτά αγγίζουν το ένα δις ευρώ και συγκεκριμένα ανέρχονται σε 964 εκατομμύρια.

«ΣΕ 11 ΜΗΝΕΣ ΜΑΧΩΝ ΜΕ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΧΑΣΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ’74 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ»

 

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία Κεμάλ Κιλισντάρογλου, τόνισε πως η Τουρκία έχασε 539 στρατιώτες στην μάχη με το PKK από τον περασμένο Ιούλιο. Έναν αριθμό που είναι μεγαλύτερος από εκείνον που έχασε η Άγκυρα κατά την «παρέμβαση», όπως την χαρακτηρίζει η Hurriyet, στην Κύπρο το 1974.

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Τη σταδιακή κατάργηση των κοινωνικών παντοπωλείων ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά την έξοδο από το μνημόνιο, τη μείωση, κατά 50%, του Φόρου Ακίνητης Ιδιοκτησίας και των δημοτικών τελών και τη σχεδιαζόμενη επιστροφή στις αγορές εντός του έτους.