Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΘΛΙΨΗ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΕΙΝΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

«Έντονο προβληματισμό και θλίψη προκαλούν πρωτοβουλίες της τουρκικής πλευράς να παραχωρήσει την Αγία Σοφία για την ανάγνωση σε αυτήν του Κορανίου».

ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΑΝΑΜΟΝΗ; ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΙΣΡΑΗΛ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Ήδη από την επίσκεψη Μπαράκ Ομπάμα στο Ισραήλ τον Μάρτιο του 2013, το ζήτημα της επαναπροσέγγισης Ισραήλ-Τουρκίας είχε τεθεί ως άμεση αναγκαιότητα.

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Εντός των επομένων λίγων ωρών πέφτουν οι υπογραφές για μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έγιναν στην Ελλάδα, αυτής για την αξιοποίηση του Ελληνικού. 

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

 

Να εκμεταλλευθεί την τρίμηνη… κανονικότητα προκειμένου να ανατρέψει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία για την κυβέρνηση επιδιώκει πλέον το Μέγαρο Μαξίμου. Μπορεί στο κυβερνητικό επιτελείο να αποτιμούν θετικά τον πλήρη απολογισμό της διαπραγμάτευσης, ωστόσο ουδείς τρέφει φρούδες ελπίδες πως κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ διατηρούν το σαφές προβάδισμα που είχαν εξασφαλίσει τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

 

Την έξοδο της στις αγορές ομολόγων σχεδιάζει η Κύπρος, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg, o Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

Προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον έναντι του Ντόναλντ Τραμπ δείχνει δημοσκόπηση για λογαριασμό του Reuters από την εταιρεία Ipsoa. Το φαβορί στην κούρσα του χρίσματος των Δημοκρατικών διευρύνει το προβάδισμά της έναντι του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος για ένα μικρό χρονικό διάστημα είχε κλείσει την ψαλίδα τον περασμένο μήνα.

ΚΙ Ο ΟΟΣΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

 

Δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, μιλώντας για επιτακτική ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή». Επιπλέον, ο Άνχελ Γκουρία τονίζει πως αυτό θα συνέβαλε σημαντικά στην σταθεροποίηση της οικονομίας και στην προσέλκυση επενδύσεων.

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΥΣΤΡΙΑΚΩΝ

 

Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο κύριος Σεμπάστιαν Κούρτζ, στις οποίες προτείνει νησιά όπως η Λέσβος ή η ιταλική Λαμπεντούζα να μετατραπούν σε ‘Νήσους Έλις’.