Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

 

Την ημέρα «μετά την αξιολόγηση» σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, βάζοντας μπροστά την επανεκκίνηση της αγοράς η οποία βρίσκεται σε οριακή κατάσταση.

Ο ΑΚΙΝΤΖΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ;

 

Ήδη πέρασε ένας χρόνος από τότε που ο Μουσταφά Ακιντζί αναδείχθηκε επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας του κατοχικού καθεστώτος και οι μεγάλες προσδοκίες που δημιούργησε σε μερικούς για ταχεία λύση φρόντισε επ' εσχάτων να τους αποδείξει, και μάλιστα με ένα εξευτελιστικό τρόπο, ότι επρόκειτο για φρούδες ελπίδες. 

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;

 

Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι γνωστό πως είχε κάνει τη περιβόητη δήλωση «ποιος κυβερνάει επιτέλους αυτό τον τόπο;». Εξίσου σημαντικό όμως είναι κατά τη γνώμη μου και το ερώτημα «ποιος κάνει αντιπολίτευση σε αυτό τον τόπο;». Ας το δούμε λίγο από κοντά.

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

 

Αν και οι διαδηλωτές μας εξευτελίζουν, με το σύνθημα «εμείς δεν είμαστε Έλληνες», αντιδρώντας μαζικά και από κοινού στις προσπάθειες να επιβληθεί βίαια ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός στη χώρα τους, ίσως δεν έχουν καθόλου άδικο.

ΜΗΠΩΣ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ;

 

Ήταν Ιανουάριος του 2015, λίγες μέρες πριν ο Αλέξης Τσίπρας εκλεγεί πρωθυπουργός. Τα διεθνή και εγχώρια Μέσα κατανάλωναν αρκετό χρόνο του ρεπορτάζ τους για να σχολιάσουν τις ενδυματολογικές επιλογές του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως την επιμονή του να μην φοράει γραβάτα, ακόμα και όταν το πρωτόκολλο το υπαγόρευε.

«ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ» ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Φτάνει πια. Όχι άλλα μέτρα. Όχι άλλη λιτότητα. «Όχι άλλο κάρβουνο» στην οικονομία και την κοινωνία. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για το πολιτικό μας σύστημα να ομονοήσει και να συμμαχήσει ώστε από κοινού να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές για τη χώρα και τους πολίτες της πολιτικές που τις επιβάλλουν οι δανειστές.

ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ;

 

Τον τελευταίο καιρό άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση για την ανασύνταξη του κεντροαριστερού χώρου. Καθημερινά στα πάνελ των τηλεοπτικών καναλιών γίνεται λόγος για τις κινήσεις των πολιτικών παραγόντων προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία της ενοποίησης της κατακερματισμένης κεντροαριστεράς.

MΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ ΕΤΟΙΜΑΖΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Επίθεση σε στόχους στο Ντίσελντορφ φέρονται να ετοίμαζαν τρεις Σύροι, που θεωρούνται μέλη στο Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας. Η επίθεση αποτράπηκε και οι ύποπτοι έχουν συλληφθεί σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές.

ΦΥΓΑΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΒΡΟ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ

 

To μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι θα παραμείνει κλειστό αύριο Παρασκευή προκειμένου να απομακρυνθούν «για προληπτικούς λόγους» πολύτιμα έργα τέχνης που απειλούνται από τις πλημμύρες καθώς η στάθμη του Σηκουάνα ολοένα κι ανεβαίνει, ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνση του μουσείου.