Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ Η ΗΘΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ

 

Ένα κοινό πολιτικό φαινόμενο εντείνεται σχεδόν σε όλες δημοκρατίες τα τελευταία χρόνια: Η αποστασιοποίηση των πολιτών από τα κοινά συνδυασμένη με την αποσάθρωση πολιτικών σχηματισμών μακράς ιστορίας.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

 

Άγριες συμπλοκές με τραυματίες μεταξύ μεταναστών και προσφύγων στη Μυτιλήνη. Πυρπολήθηκε μέρος του καταυλισμού της Μόριας.«Άγρια νύχτα» ήταν η νύχτα της Τετάρτης για πολλές εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στον καταυλισμό του χοτ σποτ της Μόριας.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας από αέρος ζητά η Γαλλία για τα Παιδιά . Η Γαλλία ζήτησε χθες από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να ξεκινήσει τη ρίψη ανθρωπιστικής βοήθειας από αέρος σε περιοχές υπό πολιορκία στη Συρία, παρά τις αυτοκινητοπομπές που έχουν παραδώσει βοήθεια σε δύο πόλεις.

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ Η ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΤΟΝ «ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ»

 

Για σενάρια «κληρονομημένα από τον Ψυχρό Πόλεμο», κατηγορεί το ΝΑΤΟ η Ρωσία, μετά το χθεσινό κάλεσμα από πλευράς της Ατλαντικής Συμμαχίας προς τα μέλη της να είναι έτοιμα «να απαντήσουν στην εν δυνάμει απειλή που προέρχεται από τη Μόσχα».

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΣ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ

 

Προϋποθέσεις και καταβαλλόμενα ποσά για το ΕΚΑΣ. Με εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας αποσαφηνίζει τους δικαιούχους,τις προυποθέσεις και τα καταβαλλόμενα ποσά του ΕΚΑΣ.

ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ

 

Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει το ΔΝΤ στον ρόλο του απόλυτου κακού.«Ο οικονομολόγος θα γνωρίζει αύριο γιατί αυτά που προέβλεψε χθες δεν συνέβησαν σήμερα».

ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ

 

Δύο «πράγματα» πουλούσε όλα αυτά τα χρόνια η Αριστερά και με αυτά ευαγγελιζόταν το διαφορετικό, το νέο, το ανώτερο ηθικά και πολιτικά. Το ένα ήταν στα χρόνια της κρίσης: το διαβόητο «σκίσιμο» των μνημονίων.

IΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ EΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

 

Πρόγραμμα καθοδήγησης νέων Ελλήνων επιχειρηματιών από Ισραηλινούς ειδικούς αρχίζει την Τετάρτη στο πλαίσιο συνεργασίας του Ισραήλ και της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας.

ΓΙΑΤΙ Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΝ ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ

 

Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ – οι οποίες θα γίνουν τον Νοέμβριο – προσελκύουν το ενδιαφέρον σχεδόν των πάντων, καθώς όλοι θέλουν να δουν ποιος θα είναι ο επόμενος «ηγέτης του ελεύθερου κόσμου».

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΙΑ «ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ»

 

Η Τουρκία χρειάζεται οικονομικά άμεσα τη βελτίωση των σχέσεων της με τη Ρωσία αλλά η Άγκυρα θα πρέπει να εκπληρώσει τους όρους της Μόσχας, ξεκαθαρίζει το Κρεμλίνο.

ΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗ ΣΟΜΑΛΙΑ

 

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες που είχε στόχο το ξενοδοχείο Ambassador στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου. Αμέσως μετά την βομβιστική επίθεση, μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης αλ Σεμπάμπ εισέβαλαν στο ξενοδοχείο.

«ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΟΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

 

Η προσφυγική κρίση και η διαχείρισή της σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και εντός της Ελλάδας παραμένει «ψηλά» στη γερμανική επικαιρότητα. Το περιοδικό Spiegel, στη διαδικτυακή του έκδοση, επιχειρεί μια πρώτη καταγραφή των εξελίξεων που συνόδευσαν την εκκένωση της Ειδομένης, κάνοντας λόγο για «μικρές Ειδομένες στην Ελλάδα», οι οποίες δημιουργήθηκαν μετά την απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών.