Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΙΟΥΝΙΟΣ


ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΝΠΙΤΖ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ

 

Άρχισε χθες η επιχείρηση απελευθέρωσης της πόλης Μένμπιτζ, της αρχαίας Ιεράπολης, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ι.Κ.

Ο ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ

 

Για την πολιτική κατάσταση στη χώρα και την στάση που κρατά στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, τον ρόλο που θα ήθελε να παίξει και τα σενάρια περί ίδρυσης κόμματος με την εμπλοκή του γιου του Νικόλαου μίλησε Κωνσταντίνος χθες στην εκπομπή του ΣΚΑΙ “Ιστορίες”.

Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην ιστορία της οικουμένης που δέχεται να καταλυθεί ως συγκροτημένο κράτος χωρίς να έχει ηττηθεί σε κανέναν πόλεμο. Μας αξίζουν ως έθνος συγχαρητήρια.

ΣΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΡΩΣΙΑ

 

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΟΛΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.Η στρατιωτική υπεροχή των ΗΠΑ την τελευταία δεκαετία διαβρώνεται με ταχείς ρυθμούς, κάτι που παραδέχονται πολλοί αναλυτές αλλά και αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ;

 

Είναι ή όχι προτεκτοράτο η χώρα; Οι πρόσφατες ελληνικές πολιτικές εξελίξεις συνιστούν ιστορική καμπή. Με το αιωνόβιο το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τον «κόφτη», η Ελλάδα πέρασε και επισήμως σε καθεστώς περιορισμένης κυριαρχίας.

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

 


Πολυεθνική στρατιωτική άσκηση με το όνομα «Αργοναύτης 2016» διεξάγεται, στον χερσαίο, θαλάσσιο και εναέριο χώρο της επαρχίας της Λάρνακας, εντός της ΑΟΖ και του FIR της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΡΑΚΑ

 

Αργά αλλά σταθερά εξελίσσεται η προέλαση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στα βόρεια της Ράκα, της ντε φάκτο «πρωτεύουσας» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Η ΡΩΣΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ

 

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στην Άγκυρα η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην χερσόνησο της Κριμαίας.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ GUARDIAN ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΟ BREXIT

 

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας The Guardian, οι οπαδοί του Brexit φαίνεται πως κερδίζουν έδαφος την τελευταία εβδομάδα, καθώς όπως δείχνει το 52% των πολιτών σκοπεύουν να ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαική Ένωση.

ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

Την Ελλάδα θα επισκεφτεί αυτή την εβδομάδα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς. Ο κ. Βαλς θα βρεθεί στην Αθήνα στις 2 και 3 Ιουνίου, συνοδευόμενος από τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αρλέμ Ντεζίρ.