Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ

 

Οι νέες ουσίες που κάνουν θραύση, οι κίνδυνοι και το οργανωμένο έγκλημα. Προβληματισμό προκαλεί η Ευρωπαϊκή Έκθεση για τα Ναρκωτικά 2016 καθώς όπως επισημαίνεται από τον οργανισμό της ΕΕ για τα ναρκωτικά (EMCDDA).

ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΒΡΕΦΟΣ ΠΟΥ ΠΝΙΓΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ H ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

Στη δημοσίευση της φωτογραφίας ενός μωρού που πνίγηκε στα νερά της Μεσογείου προχώρησε η γερμανική ανθρωπιστική οργάνωση «Sea Watch», σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τους Ευρωπαίους πολίτες και ηγέτες για το προσφυγικό.

ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ Ε.Ε. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Τα τρία «καυτά» προβλήματα της ΕΕ σχολιάζει στο άρθρο του στους Financial Times, ο γνωστός αρθρογράφος Wollfgang Munchau υποστηρίζοντας ότι από την αρχή του έτους, η ΕΕ είχε παραλύσει από την προοπτική αυτών των τριών δυνητικά καταστροφικών απειλών οι οποίες εμφανίστηκαν ταυτόχρονα.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

 

Αναμφίβολα τα τελευταία 7 χρόνια όλοι έχουμε βιώσει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην καθημερινότητά μας. Ένας όρος που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια ως απότοκος της κρίσης και ακούγεται ολοένα και περισσότερο είναι αυτός του "brain drain", σε άπταιστα ελληνικά.

Η ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΛΑ

 

Κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1980, το Ελ Σαλβαδόρ ήταν ο μεγαλύτερος αποδέκτης αμερικανικού στρατιωτικού υλικού στο δυτικό ημισφαίριο. Κάθε είδους όπλα -συμπεριλαμβανομένων πάνω από 32.500 τυφεκίων M-16 και 270.000 χειροβομβίδων εισέρευσαν στην χώρα από το 1980 έως το 1993.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ! 10.000 ΕΞΤΡΑ ΜΙΣΘΟ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΓΙΑ… ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ

 

Λιώνει στη δουλειά ο Ν. Καρανίκας και η υπόλοιπη ομάδα της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού και πάνε οι υπερωρίες και τα ξενύχτια σύννεφο!

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕ 48 ΑΜΑΧΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν 48 αμάχους στην βόρεια Συρία για φερόμενη στήριξη που παρείχαν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS) – μια συμμαχία Κούρδων και Αράβων μαχητών– ανακοίνωσε σήμερα η Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν.

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ

 

Το σιιτικό παραστρατιωτικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου έχει αρχίσει προετοιμασίες για πιθανή μελλοντική σύγκρουση με τον στρατό του Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

ΣΚΑΕΙ ΒΟΜΒΑ Η ΕΚΤ ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ;

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), το οποίο συνεδριάζει την Πέμπτη στη Βιέννη, θα μπορούσε να κάνει αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, δήλωσε πηγή με γνώση του θέματος στην εφημερίδα Wall Street Journal. Αυτό, προσθέτει το δημοσίευμα, θα έδινε στις ελληνικές τράπεζες πρόσβαση σε φθηνότερη χρηματοδότηση.

ΧΩΡΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΨΑΧΝΕΙ Η ΙΤΑΛΙΑ

 

Νέες δομές για την φιλοξενία των μεταναστών αναζητά επειγόντως η Ιταλία. Με ειδική εγκύκλιό του ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο καλεί τους νομάρχες να εντοπίσουν άλλες 5.600 θέσεις για την διαμονή των «απελπισμένων της θάλασσας» που αποβιβάσθηκαν τις τελευταίες ημέρες στις ακτές της Κάτω Ιταλίας.

ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΑΜΕΡΟΝ

 

Αφού του άσκησε δριμεία κριτική, ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον σύναψε σήμερα συμφωνία με τον δήμαρχο του Λονδίνου από το Εργατικό Κόμμα, τον Σαντίκ Καν, με στόχο να υπερασπιστούν από κοινού την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.