Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΜΕ;

 

Η οικονομική μεγέθυνση στην Ελληνική Δημοκρατία τής Μεταπολίτευσης προήλθε από την αύξηση τής κατανάλωσης και -ουσιωδώς μη παραγωγικών, όπως αποδείχθηκε- επενδύσεων.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6.500 ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Πάνω από 6.500 μαθητές και τις οικογένειές τους θα στηρίζει από τη νέα σχολική χρονιά η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως ανακοινώθηκε κατά την συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου με τον Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

 

Οι ελληνο-ρωσικές σχέσεις αποπνέουν μια θετική παράσταση που εδράζεται σε μια ουσιαστική ως προς το περιεχόμενό της ιστορική διαδρομή, που διακρίνεται από την κοινή αντίληψη του κόσμου, όπως την αποπνέει η δύναμη της Ορθοδοξίας που ενώνει τους δύο λαούς. 

ΗΠΑ-ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ: Ο ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

 

Ο πρώην υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Μάρκο Ρούμπιο απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την αντιπροεδρία του Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, τόνισε ότι “θα ήταν τιμή του” να έχει κάποιο ρόλο στην προσπάθεια που κάνει ο Τραμπ, προκειμένου να εκλεγεί στο Λευκό Οίκο.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΩΝ ΑΙΤΙΩΝ Η ΚΡΙΣΗ ΩΣ ΑΤΥΧΗΜΑ

 

Αν θελήσει κάποιος να διερευνήσει το ατύχημα που συνέβη στη χώρα μας και να αναζητήσει τις γενεσιουργές αιτίες του ατυχήματος θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα ολιστικά και όχι με οικονομικές παρωπίδες.

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ

 

Σκλήρυνση της στάσης της Ευρώπης όσον αφορά στη χορήγηση βίζας στους Τούρκους πολίτες προαναγγέλλει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, κατηγορώντας την Τουρκία ότι αθέτησε την υπόσχεσή της στο θέμα της αλλαγής του αντιτρομοκρατικού νόμου.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ;

 

Δεν ξέρουμε αν είναι αλήθεια ότι μετά τη δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Λ. Συγγρού άναψαν προβολείς και παρήγγειλαν ουίσκια για να το γιορτάσουν.

Η ΒΡΩΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Ξεσπάθωσε ξανά, διαβάζουμε, σε τουρκική εφημερίδα ο Σερντάρ Ντενκτάς (γιος του Ραούφ Ντενκτάς). “Και βέβαια δεν πρόκειται να καταργηθούν οι εγγυήσεις” φέρεται να δήλωσε, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του εκπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας πως οι Ελληνοκύπριοι δεν πρόκειται να αποδεχθούν την οποιανδήποτε μορφή τουρκικών εγγυήσεων στην Κύπρο.

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ 900 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

Τουλάχιστον 700 και μέχρι και 900 πρόσφυγες και μετανάστες μπορεί να χάθηκαν στη θάλασσα την περασμένη βδομάδα σε ναυάγια ανάμεσα στη Λιβύη και τις ιταλικές ακτές, σύμφωνα με την οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα και την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.