Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ» ΝΤΡΟΠΗΣ

 

Οργή επικρατεί στην Κοινωνία από τη χθεσινή αποκάλυψη για την προκλητική ρύθμιση που ανατρέπει όλα τα δεδομένα καθώς επιτρέπει στο πολιτικό προσωπικό της χώρας να έχει offshore εταιρείες.

ΜΝΗΜΗ ΑΛΩΣΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

 
29 ΜΑΪΟΥ 1453 ΘΡΗΝΟΙ ΘΡΥΛΟΙ ΚΑΙ ΘΡΙΑΜΒΟΙ.Την  είπαν αποφράδα ημέρα, θλιβερή επέτειο,  καταραμένο ορόσημο. Όπως και αν αντιληφθούμε  την 29η Μαΐου 1453,  το αποτέλεσμα είναι  ένα και συγκεκριμένο.  Η  επιρροή  της μεγάλης  Βυζαντινής  Αυτοκρατορίας  χάθηκε, η δόξα   όμως  δεν έσβησε. Δύσκολα  ξεχνιούνται  κατακτήσεις,  επιτεύγματα,  γεγονότα  αιώνων και αιώνων. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΟΙ "ΝΕΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ" ΤΗΣ MERKEL

 

Ο Mohammad Alrefael λαχταρά για την ημέρα που θα μπορεί να επιστρέψει στην Συρία. Γεννημένος στην Δαμασκό, ο 19χρονος διέφυγε με την οικογένειά του στο γειτονικό Λίβανο. Χωρίς να έχουν καμία ιδέα για το πόσο θα διαρκούσε ο πόλεμος στην Συρία, οι γονείς του έστειλαν τον ίδιο και τον αδερφό του στη Γερμανία. "Ήθελαν μια καλύτερη ζωή για μας", εξηγεί ο Alrefael σε συνέντευξη.

ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ

 

Εκλογές χωρίς κανόνες και μαύρο πολιτικό χρήμα.Πώς διακομματικά «ξεπλένονται» οι παραβάτες των εκλογών με μια απλή τροπολογία. Πώς νόμοι ελέγχου των εκλογικών δαπανών γίνονται απλά χαρτιά...

ΤΟ ΠΑΖΛ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

Όταν η τσεχική δημοκρατία, η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Σλοβακία εντάχθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004, πρόσθεσαν ένα ειδικό στοιχείο στην ιδέα της Ευρώπης. Δεν ήταν μόνο ότι αυτές οι χώρες, οι οποίες είχαν υποστεί κομμουνιστική διοίκηση από το 1945 μέχρι το 1989, κατόρθωσαν έκτοτε να κάνουν την πολύ δύσκολη μετάβαση στη δημοκρατία και το σύστημα της οικονομίας της αγοράς.

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΟ ΔΝΤ

 

Δεν ήταν κάτι καινούργιο η μεγάλη διάρκεια (περίπου 10 ώρες) του πρόσφατου Eurogroup για το ελληνικό πρόγραμμα – όμως αυτή τη φορά αιτία δεν ήταν κάποια διαφωνία με την ελληνική πλευρά, αλλά η ασυνεννοησία μεταξύ των αξιωματούχων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου όσον αφορά στη στάση του ΔΝΤ ως προς την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΣΥΡΙΑ

 

Εκατοντάδες άμαχοι από τις βόρειες περιοχές της επαρχίας του Χαλεπιού στη Συρία που συνορεύουν με την Τουρκία, οι οποίες ελέγχονται από την Αλ Κάιντα και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), και δέχονται επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος  καταφεύγουν πρόσφυγες στα κουρδικά εδάφη στην περιοχή της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ;

 

Οταν το βράδυ της 14ης Ιουλίου 1789 τα νέα της πτώσης της Βαστίλης έφθασαν στον απομονωμένο στις Βερσαλλίες Λουδοβίκο 16ο, φέρεται να ρώτησε έναν αυλικό του:

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

 

Φουντώνουν για μία ακόμη φορά τα σενάρια περί κυβερνητικού ανασχηματισμού, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο, ενώ φαίνεται πως το θέμα αυτό συζητιέται καθημερινά στους κόλπους της κυβέρνησης.

ΠΟΥ… ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ

 

H Ειδομένη άδειασε με επιτυχία, πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, αλλά παραμένει αναπάντητο το ερώτημα για το πού πήγαν πάνω από 4.500 πρόσφυγες και μετανάστες από τον καταυλισμό.