Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΕΦΤΑΣΕ Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

 
Σε κατάσταση «συναγερμού» είναι το Άγιον Όρος, καθώς από νωρίς το πρωί γίνονται οι τελευταίες ετοιμασίες και έχουν τεθεί σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα ασφαλείας, για την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έφτασε εκεί περίπου στις 14:15. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....



Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΦΠΑ

 

Σε ποιον επαφίεται η προστασία του Συντάγματος;  Μερικά πράγματα λέγονται προσχηματικά, για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα, κουβέντα να γίνεται που λέμε, ή όπως το λέμε… επιστημονικά, για επικοινωνιακούς λόγους.

ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ Η ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ;

 

Όποιος είχε την αίσθηση ότι ο εξαναγκασμός σε παραίτηση του πρώην Τούρκου Πρωθυπουργού Αμχέτ Νταβούτογλου, από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και ο διορισμός του στενού του συνεργάτη και φίλου Μπινάλι Γιλτιρίμ δεν θα δημιουργούσε νέες δυναμικές στην εσωτερική πολιτική σκηνή της γειτονικής μας χώρας, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει άποψη.

ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Ευθεία επίθεση κατά της Τουρκίας και των ΗΠΑ, εξαπέλυσε από την Αθήνα ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος βρήκε την ευκαιρία να στείλει αυστηρό μήνυμα σε Ουάσιγκτον και ΝΑΤΟ να σταματήσουν να τοποθετούν εξελιγμένα οπλικά και πυραυλικά συστήματα κοντά στην επικράτεια της Ρωσίας  επισημαίνοντας ότι η Μόσχα θεωρεί ότι απειλείται και είναι έτοιμη να λάβει μέτρα.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ… «ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ ΣΤΟ ΧΕΡΙ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ;

 

Πίσω από τη βιτρίνα των χαμόγελων και των κοκτέιλ πάρτι των γραφειοκρατών των Βρυξελλών, κρύβεται μια άλλη Ευρώπη, καθόλου αισιόδοξη. Εκείνη της χρεοκοπίας όχι μόνο των κρατών-μελών, αλλά και των ίδιων των εταιρειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Φαίνεται ότι πλέον το γερμανικό μοντέλο διακυβέρνησης της Ευρώπης έχει ρίξει όλο το οικοδόμημα στα βράχια! Και αν αυτά φαίνονται σε κάποιους υπερβολικά, δυστυχώς, δεν είναι!

ΑΣΑΝΤ: ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

 

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ διέψευσε δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρουν ότι η Ρωσία έχει καταρτίσει ένα νέο σύνταγμα για την χώρα το οποίο παρουσίασε στην κυβέρνηση του, στο πλαίσιο των διεθνών προσπαθειών για τον τερματισμό του πολέμου.

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ «ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ»

 

Εξετάζοντας τις σχέσεις Τουρκίας και ISIS, είναι πάρα πολλοί αυτοί που θεωρούν ότι η διευκόλυνση των επιχειρήσεων του ISIS στην περιοχή από την τουρκική πλευρά, αλλά και οι οικονομικοί και πολιτικοί δεσμοί που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές, δεν πρόκειται να σταματήσουν.

ΠΛΗΡΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

 

Τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση τους από τον Αύγουστο αναμένεται να καταγράψουν την Παρασκευή οι αποδόσεις των διετών ελληνικών ομολόγων μετά τη συμφωνία αυτής της εβδομάδας με τους πιστωτές.

Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ

 

Την ανάγκη να στηρίξει η Βρετανία την κυβέρνηση της Λιβύης για να αποκτήσει τον έλεγχο της χώρας η οποία στην παρούσα κατάσταση «αποτελεί κίνδυνο για όλους μας» τόνισε στη σύνοδο κορυφής του G7.

AΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ 70.000 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ

 

Απόφαση με την οποία δικαιώνει τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο εξέδωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. To Πρωτοδικείο δέχθηκε το σκεπτικό της συλλογικής αγωγής που κατέθεσαν η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝΚΑ) και οι ενώσεις καταναλωτών Κρήτης (ΙΝΚΑ) και Αιτωλοακαρνανίας, με την πρόσθετη παρέμβαση του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ).