Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

 

Τι θέλει η Ρωσία από την Ελλάδα, σε τι μπορεί να προσβλέπει η Ελλάδα από τη Ρωσία: Μύθοι και πραγματικότητες για τις ελληνορωσικές σχέσεις

ΜΗΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;

 
O Αρχιεπίσκοπος της Εκ­κλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, ετόλμησε να θέση το απαράδεκτο αντεθνικό αίτημα να τεμαχίσουμε την Ελλάδα στα δύο και να του «παραχωρήσουμε» την μισό τμήμα, δηλ. την Βόρειο Ελλάδα! Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....

 


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 
Λένε για τους ανθρώπους που βρίσκονται συνεχώς μπροστά από τα φώτα της δημοσιότητας πως όταν αποτραβηχτούν δεν ξέρουν πώς να ζήσουν. Ισχύει αυτό για εσάς;

Όχι, καθόλου. Το αντίθετο, εμένα αυτά τα φώτα ποτέ δεν με τράβηξαν. Ζούσα πάντοτε τη δική μου ζωή, την οποία συνεχίζω και τώρα που έχω φύγει από τη δημοσιότητα. Διαβάστε τη συνέχεια όλης της Συνέντευξης ΕΔΩ....
 




ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΚΟΡΕΣΜΟΥ Η ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ Σ. ΑΡΑΒΙΑΣ

 

Ο κόσμος έχει ήδη κατακλυσθεί από πετρέλαιο, και όμως μπορεί σύντομα να υπάρχει περισσότερο Σαουδαραβικό αργό που θα ρέει στην αγορά. Αυτόν τον μήνα, αμέσως αφότου εγκατέλειψαν ένα «πάγωμα παραγωγής» μεταξύ των μεγάλων εξαγωγέων πετρελαίου, οι Σαουδάραβες απέλυσαν τον από μακρού χρόνου υπουργό Πετρελαίου, Ali Naimi ο οποίος ήταν μια σπάνια, καθησυχαστική προσωπικότητα στην απρόβλεπτη αγορά πετρελαίου.

Η ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Η ΣΥΡΙΑ

 

Η Συρία ήταν και με διαφορά η πιο επικίνδυνη χώρα το 2015 για τους εργαζόμενους στην υγεία που δραστηριοποιούνται σε περιοχές όπου σημειώνονται συγκρούσεις ή έκτακτες καταστάσεις, ενώ ακολουθούν τα Παλαιστινιακά Εδάφη, το Πακιστάν και η Υεμένη, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Με μια κίνηση που προκάλεσε νέο «εγκεφαλικό» στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μπρετ ΜακΓκούργκ (Brett McGurk), ειδικός προεδρικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον Διεθνή Συνασπισμό που μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, επισκέφτηκε την πόλη Κόμπανι στο συριακό Κουρδιστάν (Ροζάβα).

ΟΙ ΡΩΣΟΙ «ΕΔΩΣΑΝ» ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Η Ρωσία κατέθεσε μια λίστα στα Ηνωμένα Έθνη που περιλαμβάνει τις τουρκικές εταιρείες οι οποίες, σύμφωνα με τη Μόσχα, παρέχουν στο Ισλαμικό Κράτος τα υλικά και τα εξαρτήματα για να μπορούν να κατασκευάζουν οι τρομοκράτες εκρηκτικούς μηχανισμούς.

ΩΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Η ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Σε πλήρη ομαλοποίηση της κατάστασης με τους πρόσφυγες ελπίζει η ελληνική κυβέρνηση έως τον Σεπτέμβριο. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δια στόματος του Γιάννη Μουζάλα εκτιμά ότι έως τότε θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο επιμερισμού του προσφυγικού πληθυσμού σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ

 

Μια συμφωνία για την ανανέωση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, όταν λήξει η ισχύς τους στις 31 Ιουλίου, έχει καταστεί δυσκολότερη επειδή αυξάνεται η αντίθεση μερικών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Σταϊνμάγερ.