Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ

 

Κινούμενη άμμος οι εξελίξεις σε Ευρώπη και Ευρασία: Η γεωπολιτική σκακιέρα έχει πάρει φωτιά. Η γεωπολιτική σκακιέρα σε Ευρώπη και Ευρασία έχει πάρει φωτιά. Τα οικονομικά - πολιτικά - τεχνολογικά δεδομένα διαφοροποιούνται ραγδαία. Παλαιές «συμμαχίες» - λυκοφιλίες αποδιαρθρώνονται, ενώ διαμορφώνονται και συνδιαμορφώνονται νέες.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΨΙΘΥΡΟΙ ΤΟΥ ΔΝΤ

 

Όλα του γάμου δύσκολα και του Eurogroup δυσκολότερα. Ειδικά, όταν παντρεύονται σε μία συμφωνία τα δύο εκείνα μέρη (Βερολίνο - ΔΝΤ) τα οποία διαφωνούσαν ανοιχτά για το ελληνικό χρέος.

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Τι δείχνουν τα στοιχεία για το μεταναστευτικό.Οι αριθμοί, ψυχροί και αποστασιοποιημένοι από συναισθηματισμούς και πολιτικές σκοπιμότητες, παρέχουν αρκετά ακριβή εικόνα για το τεράστιο μεταναστευτικό ζήτημα.

Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

 

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες μπορεί να δημιουργήσει νέα εκδοτικά τζάκια.Παραδοσιακοί παίκτες που ήταν κυρίαρχοι στα ΜΜΕ οδηγούνται αναγκαστικά στην αποστρατεία λόγω έλλειψης κεφαλαίων, αλλά και εμπλοκής τους με ποινικές υποθέσεις. 

Ο «ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ» ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΤΗΣ ΝΔ

 

Σε ταβέρνα στο Παγκράτι συναθροίστηκαν πάνω από 15 πρώην υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ έχοντας ως «κυρίως πιάτο» τους τη δημιουργία νέου κεντροδεξιού κόμματος, εκτός αν οι «δικαστικές εξελίξεις» - όπως οι ίδιοι λένε - οδηγήσουν σε παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες.

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΟΜΕΑ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ

 

Η Πρέσβυς του Ισραήλ, κυρία Ιρίτ Μπεν Άμπα, και η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος θα ανακοινώσουν την έναρξη νέου προγράμματος καθοδήγησης Ελλήνων επιχειρηματιών από Ισραηλινούς ειδικούς σε εκδήλωση βράβευσης εταιριών καινοτομίας της Eθνικής Τράπεζας στις 25 Μαΐου.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ EΝΩΣΗ

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, τόνισε ο νέος υπουργός για υποθέσεις Ε.Ε. της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ. «Η σχέση μας με την Ε.Ε. είναι πολύ σημαντική, αλλά δεν είναι μονόδρομος για την Τουρκία», ανέφερε ο υπουργός.

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ «ΒΛΕΠΕΙ» ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

 

Την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας ως το τέλος Οκτωβρίου, διασφαλίζει η δόση των 10,3 δισ. ευρώ, που αναμένεται να εκταμιευθεί μετά τη συμφωνία του Eurogroup, εκτιμούν παράγοντες της ευρωζώνης.