Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΧΩΡΙΣ ΒΙΖΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2017

 

Η Τουρκία δεν θα εξασφαλίσει την χωρίς βίζα είσοδο των πολιτών της στην ΕΕ πριν από το 2017, επειδή η Άγκυρα δεν θα έχει εκπληρώσει τα κριτήρια γι' αυτό ως το τέλος του έτους, γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη πηγές στο Βερολίνο.

41 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΔΙΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ISIS ΣΤΟ ΑΝΤΕΝ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ

 

Τουλάχιστον 41 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα στο Άντεν, τη μεγαλύτερη πόλη της νότιας Υεμένης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το ISIS (Ισλαμικό Κράτος/ DAESH).

ΜΕ 153 ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

 
Ο κύβος ερρίφθη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποθήκευσε, με 153 «Ναι» κατά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, τη συνέχεια του ελληνικού κράτους, δίνοντας στην κυριολεξία τα πάντα στους δανειστές. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

 

Η ελληνική οικονομία βαδίζει τα τελευταία έτη σε ένα δύσκολο μονοπάτι και ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να επιστρέψει σε σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη είναι ένα μεγάλο ζητούμενο.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΚΑΙ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ

 

Μπορεί οι δύο «άνεμοι» να είναι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους, αλλά κατά μία έννοια συνιστούν δύο μορφές εκδίκησης του Ισλάμ.

Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Η Ρωσία πρότεινε κοινά αεροπορικά πλήγματα με τις ΗΠΑ και τον υπό την Ουάσιγκτον Διεθνή Συνασπισμό ενάντια στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Συρία από τις 25 Μαΐου, με στόχο όμως και τη συριακή Αλ Κάιντα, το Μέτωπο Αλ Νούσρα, αλλά και ισλαμιστικές ένοπλες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης.

ΧΟΝΤΡΟ «ΧΕΡΙ» ΜΕΡΚΕΛ ΣΕ ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Σαφή εντολή να κλείσει το ανοικτό θέμα με την Ελλάδα όσον αφορά την αξιολόγηση και την συμφωνία για εκταμίευση της δόσης, γρήγορα και αθόρυβα και μάλιστα με τους δικούς της όρους, έλαβε από την καγκελάριο Μέρκελ ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Sueddeutsche Zeitung».

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΤΗΣ EGYPTAIR

 

Αιγυπτιακές κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι βρέθηκε και περισυνελέγη το μαύρο κουτί καταγραφής δεδομένων της πτήσης 804 κοντά στην περιοχή όπου βρέθηκαν νωρίτερα συντρίμμια και σοροί των επιβατών του αεροσκάφους Airbus 320 της EgyptAir, το οποίο συνετρίβη με 66 επιβαίνοντες, στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου την περασμένη Πέμπτη.

«ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ» ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ

 

Πηγή έντονης ανησυχίας αποτελούν ορισμένες εξελίξεις στην Τουρκία εκτιμά λίγο πριν την επίσκεψή της στη χώρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ που έχει πρόθεση να θέσει επί τάπητος «όλα τα σημαντικά ζητήματα» τόσο κατ’ ιδία όσο και δημοσίως, όπως αναφέρει σε συνέντευξή της εν όψει της συνάντησης που θα έχει τη Δευτέρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«ΚΥΚΛΩΝΟΥΝ» ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

Ο Ελληνισμός συσπειρώνεται γύρω από το εγχείρημα της Παμμακεδονικής ΗΠΑ για άρση της προσωρινής αναγνώρισης των Σκοπίων από τις ΗΠΑ ως «Μακεδονία».