Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ 56 ΕΔΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ 12 ΚΟΜΜΑΤΑ

 

Ομαλά διεξάγεται η ψηφοφορία για ανάδειξη των νέων μελών της κυπριακής Βουλής στα εκλογικά κέντρα στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Δικαίωμα ψήφου έχουν σχεδόν 543.000 εκλογείς. Τις 56 έδρες διεκδικούν 12 κόμματα ή πολιτικοί σχηματισμοί και ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΥΘΡΑΥΣΤΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ

 
Το “μάδημα” της μαργαρίτας και οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας: Ποιος θα σκύψει πρώτος… Η αποκατάσταση των σχέσεων της Τουρκίας και του Ισραήλ είναι σαν το μάδημα της μαργαρίτας. “Μ’ αγαπά, δεν μ’ αγαπά” – μία στην Άγκυρα και μία στην Ιερουσαλήμ.

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΛΟΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

 

“Και οι ΗΠΑ στέλνουν πλοίο στο Αιγαίο” με την πρόθεση των Αμερικανων να αναβαθμίσουν σημαντικά την παρουσία τους στο Αιγαίο.

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ»

 

Το 2015 ήταν ένα έτος ορόσημο για τις μεταναστευτικές ροές, διότι τη χρονιά αυτή οι εισροές προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα δεκαπλασιάστηκαν σε σχέση με το παρελθόν.

EΠΙΘΕΣΗ ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ ΤΟ PKK ΣΤΟΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΠΟΝΤΟ

 

Τροποποίηση της στρατηγικής του ξεκίνησε το PKK με επιθέσεις  στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου με στόχο την προσέλκυση  κυρίως αριστερών και αριστερογενών πληθυσμών της περιοχής. Στόχο επίσης αποτελούν και άλλες εθνικές μειονότητες όπως Λαζοί, ελληνόφωνοι και αρμενόφωνοι μουσουλμάνοι, Γεωργιανοί κ.ά....

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΠΛΑΤΩΝ

 

H κατάλυση των κρατών στην Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται «από απληστία για αυτό που προβάλλεται ως κυρίαρχο αγαθό, από την ανάγκη δηλαδή, να γίνει κανείς όσο το δυνατόν πιο πλούσιος» (Πλάτωνος Πολιτεία 555b).

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ FACEBOOK

 

Μεγάλες αλλαγές ετοιμάζονται στο Facebook. Συγκεκριμένα, είναι υπό σκέψη στο να χωρίσουν τις νέες αναρτήσεις – τις δικές μας αλλά και των φίλων μας- σε διαφορετικές κατηγορίες. Ενδεικτικά κάποιες από τις κατηγορίες αυτές είναι «τηλεόραση, ταινίες, μουσική, ταξίδια, σέλφι…».

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

 

Με νέο ηχηρό ράπισμα απήντησε στην Τουρκία η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. Οι Τούρκοι είχαν προκαλέσει τους Ρώσους μιλώντας για ‘κατοχή΄της Κριμαίας, αλλά δεν περίμεναν την απάντηση της κ. Ζαχάροβα.

TΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΣ

 

Τέλος εποχής για το ΕΚΑΣ σε περισσότερους από 100,000 συμπατριώτες μας, με τη σύνταξη Ιουλίου. Πλέον ΕΚΑΣ δικαιούνται μόνον όσοι έχουν εισόδημα από συντάξεις έως 7.972 ευρώ (έναντι 8.472 ευρώ), ατομικό φορολογητέο εισόδημα 8.884 ευρώ (ήταν στα 9.884,11 ευρώ) και οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα 11.000 ευρώ (μειώνεται από τα 15.380,90 ευρώ).