Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΑΠΟ ΤΟ 1995: ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Όλες οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο από το 1995: Τι δείχνουν και πως εξηγούνται. Αυξημένη είναι η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο τους τελευταίους μήνες, με τις παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου να είναι καθημερινό φαινόμενο. Ωστόσο, ο αριθμός των παραβιάσεων αυτών δεν έχει καμία σχέση, τουλάχιστον αριθμητικά, σε σχέση με το παρελθόν.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΠΟΣΟ ΔΙΑΦΕΡΕΙ;

 

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει εκ νέου  έξαρση στην αρθρογραφία για την οικονομία της Βενεζουέλας από τους υποστηρικτές του «Ευρώ με κάθε κόστος» και τους νεοφιλελευθέρους  οικονομολογούντες.

ΤΗΣ ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ ΤΟ ΔΟΓΜΑ

 

Στις 27 Απριλίου, ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος Donald Trump εκφώνησε την πρώτη ομιλία του για την εξωτερική πολιτική στην εκστρατεία του [για το χρίσμα].

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

 

To Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εξέδωσε ανακοίνωση ότι : ‘από Δευτέρα 9 έως Κυριακή 15 Μαΐου 2016 διεξήχθη η άσκηση «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 2016» στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην ευρύτερη περιοχή προσβάσεως λιμένα Αλεξάνδρειας Αιγύπτου’.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΑΣ

 

Εφαλτήριο για την εμβάθυνση της επικοινωνίας ανάμεσα στους λαούς Ελλάδος και Κίνας αποτελεί η υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των πρακτορείων ειδήσεων των δύο χωρών ΑΠΕ-ΜΠΕ και Xinhua (ΣινΧουά –Νέα Κίνα) αντίστοιχα, η οποία πραγματοποιήθηκε  στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ISIS Η ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ EURO 2016

 

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους προετοιμάζονται για μια "εκστρατεία τρομοκρατικών επιθέσεων" στη Γαλλία, στη διάρκεια της οποίας είναι πιθανό να τοποθετηθούν εκρηκτικοί μηχανισμοί σε περιοχές όπου συγκεντρώνονται μεγάλα πλήθη, προειδοποίησε ο επικεφαλής της γαλλικής υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών DGSI.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΥΔΑΠ ΕΛΤΑ ΚΑΙ ΟΑΚΑ

 

Προς ιδιωτικοποίηση άμεσα οδηγούνται οι Αστικές Συγκοινωνίες, τα ΕΛΤΑ και το ΟΑΚΑ ενώ σε δεύτερο χρόνο η ΕΥΔΑΠ, το Μετρό και η ΔΕΗ. Με το Νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση την Κυριακή δημιουργείται Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων που θα ονομάζεται Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15.000 ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ TRAFFICKING ΣΤΗΝ ΕΕ

 

Την περίοδο 2013-2014 15.846 γυναίκες, άνδρες, κορίτσια και αγόρια καταγράφηκαν ως θύματα διακίνησης (trafficking) στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αναφέρει η πρώτη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων στην ΕΕ.