Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΠΙΜΕΝΕΙ

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο η Ευρώπη μπορεί να πετύχει έναν συμβιβασμό. Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα θυσιάσει λοιπόν τις ιδρυτικές αρχές της - τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα - στο βωμό των βραχυπρόθεσμων συμφερόντων της, δηλαδή της απαλλαγής της από τα εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες που χτυπούν την πόρτα της;

ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

Αεροπλάνο της Egyptair που πραγματοποιούσε πτήση από το Παρίσι προς το Κάιρο και στο οποίο επιβαίνουν 69 άτομα συνετρίβη νότια της Καρπάθου, εντός του αιγυπτιακού εναερίου χώρου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγή της ελληνικής υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΚΟΛΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ ΤΗ ΤΡΑΠΟΥΛΑ

 

Όσο σκέπτεται κανείς το πολιτικό τοπίο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή θέλει να γελάσει, να κλάψει, να βρίσει και όλα αυτά μαζί. Έπειτα κάθεται στον υπολογιστή του, με την ασφάλεια που του παρέχει η ηρεμία του καναπέ του τουιτάρει ή φεϊσμουκιάζεται και εκεί εκτονώνεται.

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο «ΕΧΘΡΟΣ»;

 

Τέσσερις παρατηρήσεις για το Κυπριακό:
1.Το νέο Σχέδιο Ανάν, σύμφωνα με όσα έγιναν, ιδίως γνωστά από τις σχετικές δηλώσεις του προέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρίνου Σιζόπουλου έχει, ουσιαστικά, την ίδια δομή που εξασφαλίζει τη μετατροπή της Κύπρου σε μεταμοντέρνο προτεκτοράτο του διεθνούς (δυτικού) παράγοντα.

ΑΡΧΙΣΑΝ «ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ» ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

 

Να σεβαστεί τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη κάλεσε την Αθήνα η Άγκυρα, μέσω του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Tanju Bilgic.

ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΤΙΝΑΖΕΤΑΙ

 

Όχημα της αστυνομίας πυρπολήθηκε στη Γαλλία από διαδηλωτές, την Τετάρτη, στην πλατεία Δημοκρατίας. Oι δύο αστυνομικοί οι οποίοι επέβαιναν στο περιπολικό έσπευσαν να βγουν και δεν υπέστησαν καμία σωματική βλάβη.

ΕΣΚΑΣΕ Η ΒΟΜΒΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

 

Από το 1989 έως το 2016 χειραγωγούσαν διαγωνισμούς δημοσίων έργων, όπως μεγάλους οδικούς άξονες, έργα μετρό, προαστιακού και σιδηροδρομικών γραμμών / σταθμών, λειτουργώντας ως καρτέλ.

ΤΟ ΝΑΤΟ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ

 

Το ΝΑΤΟ ρισκάρει να εμπλακεί σε πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία, μέσα στον επόμενο χρόνο, αν δεν αυξήσει τις αμυντικές δυνατότητες των χωρών της Βαλτικής, επεσήμανε ένας από τους σημαντικότερους εν αποστρατεία στρατηγούς του οργανισμού.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΦΩΣΦΟΡΟΥ ΤΗ ΝΙΣΙΒΗ

 

Ο τουρκικός στρατός καταγγέλλεται ότι βομβάρδισε την Τρίτη την κυρίως κουρδική πόλη Νίσιβη, στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, με τις διεθνώς απαγορευμένες βόμβες φωσφόρου.