Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΧΑΜΕΝΗ ΨΥΧΗ

 

Στην ελληνική μυθολογία, η Ευρώπη ήταν μια Φοινικική πριγκίπισσα την οποία είχε απαγάγει ο Δίας παίρνοντας τη μορφή ενός λευκού ταύρου. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Ευρώπη απέχει πολύ από αυτήν την εικόνα μιας ευγενούς.

ΔΗΛΩΣΗ - ΒΟΜΒΑ ΝΤΟΜΠΡΟΒΣΚΙΣ

 

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν "καρφώνει" την Ελλάδα και αποκαλύπτει τι ειπώθηκε στις διαπραγματεύσεις.  Συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής έδωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, στην οποία και αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως η επιβολή περισσότερων φόρων ήταν επιλογή της Ελλάδας, που απέρριψε αντ' αυτού μια περαιτέρω περικοπής των δαπανών.

27.103 ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

 

Η πενταετία από το 2011 έως το 2015, με τις αλλαγές που έφερε η οικονομική κρίση και τα μνημόνια, οδήγησαν σε κλιμάκωση των διαμαρτυριών των πολιτών.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ

 

Οι ομοιότητες γερμανών και τούρκων στην ιστορική τους διαδρομή και τα εγκλήματα τους εναντίον των ελλήνων. Οι Γερμανοί αποτέλεσαν φυλή η οποία κατέλυσε την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία , φυλή η οποία θαμπώθηκε από τα πλούτη και το μεγαλείο των Ρωμαίων αλλά δεν θέλησε ποτέ να συγχωνευθεί και να αφομοιωθεί αλλά να λεηλατήσει .

AΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΛΟΓΩ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!

 

Tις τελευταίες μέρες ακούστηκαν πολλές θεωρίες περί «αποσταθεροποίησης της Τουρκίας» λόγω της αποχώρησης του Αχμέτ Νταβούτογλου από τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα. Διαφωνώ με τις απόψεις αυτές.

ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ;

 

Όσο οι «μικροί» (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος) στέναζαν με τη λιτότητα, για τους υπόλοιπους δεν έτρεχε τίποτα. Τώρα όμως που ξεσηκώθηκαν και άρχισαν να φωνάζουν και κάποιοι από τους υπόλοιπους, το πράγμα αλλάζει.

EΞΑΡΣΗ ΒΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Ο αριθμός των εμπρησμών σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Γερμανία αυξήθηκε κατακόρυφα από τις αρχές του έτους, υποστηρίζει ο αρχηγός της γερμανικής αστυνομίας (BKA), Χόλγκερ Μουνχ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ

 

Η κυβέρνηση αλλάζει τον εκλογικό νόμο, ο οποίος έχει ήδη ετοιμαστεί και πρόκειται να τεθεί σύντομα σε διαβούλευση και εν συνεχεία να κατατεθεί στη Βουλή λίγο πριν από την έναρξη των θερινών τμημάτων της Βουλής.

«ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ» ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

 

Αυξάνεται ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα και παραμένει ισχυρό το ενδιαφέρον ρωσικών εταιρειών για συμμετοχή στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Rosco, καθώς και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.