Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΣΕ ΙΣΧΥ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ- ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΦΕΚ Ο ΝΟΜΟΣ

 

Σε ισχύ είναι από το βράδυ της Πέμπτης πολλές διατάξεις του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού, μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του νόμου.Μεταξύ των πρώτων μέτρων του νομοσχεδίου που θα εφαρμοστούν είναι η αύξηση της παρακράτησης φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους, η περικοπή των επικουρικών συντάξεων και του ΕΚΑΣ και ο νέος υπολογισμός του εφάπαξ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΣΤΑ 6 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΧΑΣΟΥΡΑ

 

Στα 6 εκατ. ευρώ το κόστος για τις μεταφορικές εταιρείες από τον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη εδώ και 55 ημέρες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο μεταφορικών εταιρειών Θεσσαλονίκης, Αναστάσιο Σαχπελίδη.

ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ “ΒΑΡΕΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙ” Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;

 

Τα μαύρα σύννεφα που συγκεντρώνονται πάνω από τη Τουρκία κι έχουν να κάνουν με την οικονομία της γίνονται όλο και πυκνότερα. Σύμφωνα με ανάλυση του πρακτορείου Reuters  τα κόκκινα δάνεια αυξήθηκαν και τους 4 πρώτους μήνες του 2016 240 εταιρίες οδηγήθηκαν σε αναστολή πτώχευσης, ενώ πολλές άλλες πτώχευσαν.  Μόνο τον Ιανουάριο 379.000 άτομα έμειναν άνεργοι.

Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ TΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ

 

Όλα συνηγορούν πως οδεύουμε στη διεθνοποίηση του Αιγαίου! Η επίδειξη της σημαίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και πώς οι προπαρασκευαστικές ενέργειες της Τουρκίας για επίθεση μπορεί να οδηγήσουν στη διεθνοποίησή του. 

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ CAPITAL CONTROLS

 

Την υιοθέτηση διαφοροποιήσεων στην «μεταχείριση» μεταξύ υφιστάμενου και νέου χρήματος στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, στο πλαίσιο της μείωσης των επιπτώσεων των κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls) προτείνουν παράγοντες των Βρυξελλών.

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ»

 

Τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αποκλείσουν τους μετανάστες από Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική αν καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία, εκτιμά ο καθηγητής Φιλίπ Ντε Μπρύκερ στο ράδιο Sputnik.

Ο «ΣΚΛΗΡΟΣ» ΣΟΙΜΠΛΕ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

 

Οποιαδήποτε ψήφος στη Βρετανία υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα σημάνει την αποχώρησή της από την ΕΕ και δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε ενδεχομένως το Λονδίνο να επαναδιαπραγματευτεί τη θέση του στους κόλπους της Ένωσης. 

AΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΜΑΥΡΑ» ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ SIEMENS

 

Ακόμη ένας κρατούμενος, ο τέταρτος κατά σειρά, αναμένεται να αποφυλακιστεί από τις ελληνικές φυλακές με βραχιολάκι. Πρόκειται για τον γαλλο-ελβετό Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, ο οποίος κατηγορείται για την εμπλοκή του στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens (αλλά και σε ακόμη δύο δικογραφίες εξοπλιστικών) ο οποίος απέσπασε το «ναι» για κατ’ οίκον κράτηση με βραχιολάκι.

ΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΑ 10 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ESM ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η Ε.Ε.

 

Οι ευρωπαϊκές και κοινοτικές υπηρεσίες πλησιάζουν στο να καταλήξουν σε μία λίστα προτάσεων που θα παρουσιάσουν στους υπουργούς Οικονομικών και το ΔΝΤ για το ζήτημα του χρέους.