Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

 
Δόθηκαν σήμερα (με καθυστέρηση δύο χρόνων) στη δημοσιότητα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες» των Βουλευτών, Ευρωβουλευτών και Υπευθύνων Οικονομικών των Πολιτικών Κομμάτων για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012)… Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....

 


ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟΥ ΕUROGROUP

 

Το ρίσκο της συμφωνίας στο Εurogroup. Οι παγίδες, ο κίνδυνος αποτυχίας αλλά και η δικαιολογημένη αισιοδοξία.Το γεγονός ότι μετά από δύο ολόκληρα χρόνια Ελλάδα και δανειστές βρίσκονται κοντά στο κλείσιμο μιας αξιολόγησης αποτελεί εξέλιξη που μόνο ικανοποίηση μπορεί να προκαλεί και στις δύο πλευρές.

ΑΠΟ ΣΟΙΜΠΛΕ AΝΩΜΑΛΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ

 

Σε δείπνο που διοργάνωσε την Τρίτη προς τιμήν του η εφημερίδα «Handelsblatt» μίλησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. «Τώρα δεν υφίσταται καμία ανάγκη για ένα «πραγματικό κούρεμα» του ελληνικού χρέους», είπε ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για συμφωνία στο Eurogroup σε δύο εβδομάδες.

ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

Φέτος τον Σεπτέμβριο, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών θα συγκεντρώσει τους ηγέτες του κόσμου προκειμένου να αντιμετωπίσουν μία από τις κορυφαίες προκλήσεις των καιρών μας: Τη μεγάλη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών.

ΑΦΓΑΝΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ

 

Tο Κολοσσαίο έχει μπει στο στόχαστρο τζιχαντιστών αφού η σύλληψη δύο νεαρών Αφγανών στην Ιταλία και τα στοιχεία που βρέθηκαν στην κατοχή τους, προκαλούν υποψίες στις αρχές της γειτονικής χώρας για πιθανό σχεδιασμό τρομοκρατικού χτυπήματος στην «καρδιά» της Ρώμης.

ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΣΙΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

 

Πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού πραγματοποίησε επιχείρηση ελεύθερης ναυσιπλοΐας κοντά σε αμφισβητούμενο ύφαλο στη Νότια Σινική Θάλασσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΙΟ

 

Μπαράζ προσλήψεων έρχεται μέχρι τα τέλη του μήνα αφού έχουν δρομολογηθεί και τρέχουν ήδη μια σειρά από διαγωνισμούς προσλήψεων μόνιμου και εποχικού προσωπικού.

ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΝ «ΑΣΤΑΚΟΣ»

 

Για πολλά χρόνια μετά τον τερματισμό του Ψυχρού Πολέμου η Γερμανία είχε μειώσει τις στρατιωτικές της δαπάνες. Όμως η ουκρανική κρίση και ο πόλεμος κατά των τζιχαντιστών δημιούργησε νέα δεδομένα.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ Η Ε.Ε.

 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι αποτελούν ασφαλές καταφύγιο για τους πολιτικούς βραχίονες τρομοκρατικών οργανώσεων, υποστηρίζοντας πως είναι «μαύρη κωμωδία» να κάνει διάλεξη η Ευρώπη στην Τουρκία και να της ζητάει να τροποποιήσει την νομοθεσία της ενάντια στην τρομοκρατία.