Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Η ΠΡΩΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ DOMINO ΤΗΣ «ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ» ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Δεν άργησε ο Ερντογάν να δείξει τη δύναμή του. Εντός και εκτός. Μια ημέρα μετά την καρατόμηση Νταβούτογλου - του πάλαι ποτέ πολύτιμου πολιτικού συνοδοιπόρου - έστρεψε το βλέμμα στην ΕΕ. Και χωρίς καμία διάθεση για διπλωματία, τους είπε: «Εμείς θα ακολουθήσουμε τον δικό μας δρόμο κι εσείς τον δικό σας».

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ;

 

Πολλοί διερωτώνται γιατί δεν υπάρχει σχεδον καθόλου ρευστότητα στην αγορά στην Ελλάδα, αλλά και πολύ περιορισμένη στο εξωτερικό;

ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ H ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

 

Βρισκόμαστε εν όψει σημαντικών εξελίξεων. Επιστρέφουμε από το πασχαλινό διάλειμμα (το οποίο είχαμε όσο τίποτε άλλο ανάγκη) και βρίσκουμε (καμία έκπληξη) πως στην Ευρώπη δεν ακολουθούσαν τους ρυθμούς μας, μιας και οι άνθρωποι έκαναν Πάσχα στο τέλος Μαρτίου.

«Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ...ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»

 

 "Αν κάθε δευτερόλεπτο της ζωής μας, είναι να επαναληφθεί αμέτρητες φορές, είμαστε καρφωμένοι στην αιωνιότητα, όπως ο Ιησούς Χριστός πάνω στο σταυρό! Τι φρικτή ιδέα! Στον κόσμο της αιώνιας επιστροφής, κάθε κίνηση φέρει το βάρος μιας αβάσταχτης ευθύνης.

ΦΟΒΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ

 

Εξαιρετικά μεγάλη είναι η ανησυχία ότι το Ισλαμικό Κράτος, που μπορεί και κατασκευάζει τα δικά του χημικά όπλα, τα οποία χρησιμοποιεί στο Ιράκ και στη Συρία, έχει τη δυνατότητα να τα παρασκευάσει και εντός της Ευρώπης και στη συνέχεια να χτυπήσει όποιον ευρωπαϊκό στόχο επιθυμεί.

Η «ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ» ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Αναταραχή στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης και στην ισοτιμία της τουρκικής λίρας, προκάλεσε η αιφνίδια παραίτηση-αποπομπή του Τούρκου πρωθυπουργού, Νταβούτογλου από τον ισχυρό πρόεδρο της χώρας, Ερνογάν, στην προσπάθεια του πρώτου να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος στην Τουρκία.

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

 

Το χρέος πρέπει να συζητηθεί τώρα γράφει η επικεφαλής του Ταμείου στους υπουργούς του Eurogroup. Αντιπαραγωγικό το κυνήγι του στόχου για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. «Αδικη» η κατηγορία ότι το ΔΝΤ κωλυσιεργεί, δεν θα λειτουργήσει ο μηχανισμός περικοπών.

Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Υπό την σκιά των δραματικών εξελίξεων στην Άγκυρα μετά την αποχώρηση του Αχμέτ Νταβούτογλου από την Πρωθυπουργία, η οποία αφήνει τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν απόλυτο κυρίαρχο και μοναδικό ρυθμιστική της πολιτικής σκηνής στην χώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί συναντώνται εκ νέου την Παρασκευή στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το κυπριακό υπό την αιγίδα των ΗΕ.