Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Η κρίση που εκδηλώνεται στην Ε.Ε. τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 23 Ιουνίου μπορεί να οδηγήσει στο λεγόμενο Brexit και να αλλάξει την ίδια τη σύνθεση της Ε.Ε.

ΠΡΟΤΑΣΗ – ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ EPSILON

 

Μια πρόταση – βόμβα γίνεται από τον τηλεοπτικό σταθμό EPSILON για τις τηλεοπτικές άδειες με επιστολή του στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ» ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 1944 ΤΟ ΣΛΑΒΙΚΟ ΙΔΙΩΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

 

Μέχρι το 1944 ονομαζόταν Βαρντάρσκα, έκτοτε, για να εξυπηρετηθούν βαθέα γεωπολιτικά συμφέροντα, την βάφτισαν "Μακεδονία".Ο Τίτο, ως γνωστόν, με σύμφωνη γνώμη του Στάλιν, μετονόμασε την 2α Αυγούστου 1944 τη Νότια Σερβία (Βαρντάσκα) σε Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Αυτό απέβλεπε στην απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα γιά τον έλεγχο του Αιγαίου,  σύμφωνα με τα επεκτατικά σχέδια της Σοβιετικής Ενώσεως, εν όψει και του Ψυχρού Πολέμου που ακολούθησε.

ΚΑΤΑΛΗΞΤΕ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ

 

Διπλή παρέμβαση από Βερολίνο και Βρυξέλλες για την πορεία της διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδας και των δανειστών της είχαμε το βράδυ της Τρίτης.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΞΕΠΛΕΝΑΝ ΧΡΗΜΑ ΠΡΟΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογραφικού ερευνητικού συνδέσμου που αποτελείται από τη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Βαυαρίας (BR), την Washington Post και το γραφείο ερευνών ProPublica της Νέας Υόρκης, γερμανικές τράπεζες βοήθησαν επενδυτές να εξοικονομήσουν ποσά ύψους εκατομμυρίων ευρώ εκμεταλλευόμενες ένα «παραθυράκι» στο φορολογικό σύστημα. Οι απώλειες για τον γερμανικό προϋπολογισμό εκτιμάται ότι ανέρχονται από το 2011 σε πέντε δις ευρώ.

ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Η ΕΥΡΩΠΗ

 

Την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει έκθεση για το αν η Τουρκία πληροί ή όχι τις προϋποθέσεις για την κατάργηση της βίζας. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς είναι σαφής στις δηλώσεις του: «Θα πρέπει να πληρούνται και οι 72 προϋποθέσεις. Δεν παίζουμε με τις προϋποθέσεις. Είναι ξεκάθαρες και προβλέπονται από το κοινοτικό δίκαιο».

ΕΚΛΟΓΕΣ «ΒΛΕΠΕΙ» ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ BROOKINGS

 

Συμφωνία με τους πιστωτές στο παρά ένα ή προκήρυξη εκλογών με το ερώτημα αν δέχεστε τα μέτρα λιτότητας των δανειστών προβλέπει ανάλυση του Ινστιτούτου Brookings σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων.

ΧΩΡΙΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

 

Μετά την κατάργηση των πρότυπων σχολείων και της αριστείας με τις ρυθμίσεις Μπαλτά, έρχονται τα σχέδια του Αντώνη Λιάκου, εκλεκτού του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, για εισαγωγή στα πανεπιστήμια με λίστα και κατάργηση της βαθμολόγησης στα γυμνάσια.