Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ

 
Ο ευσχήμων Ιωσήφ, από τού ξύλου καθελών
τό άχραντόν σου Σώμα, σινδόνι καθαρά,
ειλήσας καί αρώμασιν, εν μνήματι καινώ
κηδεύσας απέθετο.
 


Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΔΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

 

Υβριστική προσομοίωση. Ήθελε, λέει, να κατανοήσει πώς νιώθουν οι πρόσφυγες όταν παλεύουν με τα κύματα του Αιγαίου. Αλλά και τι αισθάνονται οι διασώστες όταν προσπαθούν να τους κρατήσουν στην επιφάνεια της θάλασσας και στη ζωή.

ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΡΥΦΑ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσέρκιν, ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του οργανισμού πως το Κίεβο αυξάνει τα στρατεύματα του στη νεκρή ζώνη του Ντονμπάς.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ

 

Η επιτροπή Ευρωπαϊκών Θεμάτων του γερμανικού κοινοβουλίου κάλεσε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις πολιτικές νομισματικής χαλάρωσης δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής στο Reuters.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ISIS ΑΠΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΛΙΠΟΤΑΞΙΕΣ;

 

Εσωτερικά έγγραφα της οργάνωσης δείχνουν ότι παλεύουν για να διατηρήσουν τους μαχητές τους λόγω οικονομικών προβλημάτων. Το ISIS αντιμετωπίζει ελλείψεις μετρητών και ανθρώπινου δυναμικού, δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής του συνασπισμού αντι-ISIS.

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ

 

Με εντολή Πούτιν ξεκίνησαν αιφνιδιαστικές ασκήσεις του Στόλου Μαύρης Θάλασσας, Κασπίας, Βαλτικής και Ειρηνικού με δεκάδες εκτοξεύσεις cruise «Kalibr». Παράλληλα, μετακινήθηκαν στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 μαζί με 40 BTR-82A στην Κριμαία.

ΠΛΗΡΕΣ ΦΑΚΕΛΩΜΑ: NΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΣΙΠΑΚΙ ΕΩΣ ΤΟ 2017

 

Η Ουάσιγκτον πιέζει «αφόρητα» σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ για τον εκσυγχρονισμό των αστυνομικών ταυτοτήτων στην Ελλάδα. Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι οι ταυτότητες πλαστογραφούνται εύκολα και αυτό τους προκαλεί ελέγχους στα σύνορα.