Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ (ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ)

 
«Ὅτε οἱ ἔνδοξοι μαθηταί ἐν τῷ νιπτῆρι τοῦ δείπνου ἐφωτίζοντο,  
τότε Ἰούδας ὁ δυσσεβής, φιλαργυρίαν νοσήσας, ἐσκοτίζετο· 
καί ἀνόμοις κριταῖς σέ τόν δίκαιον κριτήν παραδίδωσι. 
Βλέπε, χρημάτων ἐραστά, τόν διά ταῦτα ἀγχόνῃ χρησάμενον·
φεῦγε ἀκόρεστον ψυχήν τήν διδασκάλῳ τοιαῦτα τολμήσασαν. 
Ὁ περί πάντας ἀγαθός, Κύριε, δόξα σοι».
 



ΙΣΩΣ «ΚΑΨΕΙ» ΤΗΝ ΕΕ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

 

Θερμό αναμένεται και το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Η προσφυγική κρίση, το δημοψήφισμα για το Brexit, το πολιτικό αδιέξοδο στην Ισπανία, η άνοδος του εθνικισμού στην κεντρική Ευρώπη, καθώς και ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους δανειστές, αναμένονται να ασκήσουν μεγάλη πίεση σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που κινδυνεύει με διάσπαση.

Η ΚΛΕΨΥΔΡΑ ΚΑΙ Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Ο πόλεμος στη Συρία έχει φτάσει στο τελευταίο του επεισόδιο. Η Τουρκία επένδυσε μεγάλο μέρος της πολιτικο-στρατιωτικής της ισχύος, με άμεσο αλλά και έμμεσο τρόπο, σε αυτόν τον πόλεμο. Αυτό που κατάφερε είναι να εγκλωβιστεί σε μια περιοχή που, μέχρι το 2012, τη θεωρούσε «σφαίρα επιρροής» της.

ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ

 

Αυτήν πρέπει να ξεπεράσει η Ελλάδα, αν θέλει να ξεφύγει από την κρίση και να γνωρίσει συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης. Όλες οι οικονομίες διέρχονται κρίσεις σε κάποιο στάδιο της ανάπτυξής τους, λόγω εξωτερικών διαταράξεων ή εσωτερικών ανισορροπιών.

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ!

 

Το μνημονιακό αδιέξοδο και το σχέδιο της δραχμής. Στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει τις διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου περιγράφονται τα μέτρα ως “οικονομικός Αρμαγεδών” που θα πλήξει τα ελληνικά νοικοκυριά τους επόμενους μήνες. Σε αυτά ασφαλώς δεν περιλαμβάνονται τα μέτρα του “πρόσθετου πακέτου” που επιθυμούν οι δανειστές και οι επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

ΤΑ ΕΣΠΑΣΑΝ ΠΟΥΤΙΝ – ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

 

Στη συνάντηση στο Κρεμλίνο μεταξύ Πούτιν και Νετανιάχου υπήρξαν «διαφοροποιήσεις» σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία, αναφέρουν τα ισραηλινά ΜΜΕ, σχετικά με τις αεροπορικές επιδρομές της Μόσχας στις οποίες έχουν εμπλακεί με ισραηλινά μαχητικά.

ΜΕ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

Αίτημα με το οποίο θα ζητάνε, τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδος όσο και τις άλλες τέσσερις συστημικές τράπεζες, να αποστείλουν μέχρι την Παρασκευή μετά το Πάσχα, όλα τα στοιχεία για τα δάνεια που έχουν δώσει σε ΜΜΕ, αποφάσισε να στείλει η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ την Τρίτη.

TΕΛΟΣ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

 

Μετά την πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα ΜΜΕ ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο-λαιμητόμο, την επιτυχημένη μέχρι σήμερα πορεία της απεργίας μας, η οποία απέδειξε τόσο την συνοχή όσο και την αποφασιστικότητα του κλάδου συνολικά, αφουγκραζόμενοι την ανάγκη της κοινωνίας για έγκυρη, άμεση και αξιόπιστη ενημέρωση.

ΕΠΙΚΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

 

Αντιδράσεις προκάλεσε το αίτημα της Άγκυρας για αφαίρεση φωτογραφίας του Τούρκου προέδρου από έκθεση, η οποία έχει στηθεί σε έκθεση στην πλατεία που βρίσκεται έμπροσθεν του κτιρίου του ΟΗΕ. Οι αρχές της Ελβετίας απέρριψαν το αίτημα αυτό, λίγο μετά την υποχώρηση της Γερμανίας στον Ερντογάν, όταν η Μέρκελ δεσμεύτηκε για άσκηση δίωξης εις βάρος του κωμικού που σατίρισε τον Ερντογάν.

ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"...

 

Ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μέρβιν Κινγκ, προχώρησε σε μια άκρως αποκαλυπτική δήλωση, η οποία αναμένεται να δώσει νέα έκταση στην οικονομική κρίση της χώρας μας.