Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ)

 
Tον νυμφώνα σου βλέπω, Σωτήρ μου, κεκοσμημένον  
και ένδυμα ουκ έχω, ίνα εισέλθω εν αυτώ˙
λάμπρυνόν μου την στολήν της ψυχής,
φωτοδότα, και σώσον με.
 



Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

 
Τα κυριότερα μέτρα που επιβλήθηκαν Μνημόνιο 1 (2010) - Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους - Κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης-Περικοπές επιδομάτων, υπερωριών,οδοιπορικών δημοσίων υπαλλήλων - Αύξηση ΦΠΑ: υψηλός από 19% στο 21% και λίγο αργότερα στο 23%. Μεσαίος από το 9% στο 11% και μετά στο 13%. Χαμηλός από το 4,5% στο 5% και τελικά στο 6,5%. Διαβάστε όλη την εμπεριστατωμένη έρευνα και τους πίνακες ΕΔΩ....
 


ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ

 

Η αθλιότητα περί «δυο πλευρών του Αιγαίου»
Άρθρον12:Η ληφθείσα απόφασις τη 13η Φεβρουαρίου 1914 υπό της Συνδιασκέψεως του Λονδίνου εις εκτέλεσιν των άρθρων 5 της Συνθήκης του Λονδίνου της 17/30 Μαΐου 1913, και 15 της Συνθήκης των Αθηνών της 1/14 Νοεμβρίου 1913. 

ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ Η «ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»

 

Το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων που μεθοδεύουν οι δανειστές αποτελεί από μόνο του μια υπερκυβέρνηση.

ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ;

 

Ο Τσίπρας θα πρέπει σύντομα να ψάχνει για νέο υπουργό Οικονομικών, σχολιάζουν δύο γερμανικά ΜΜΕ αναφερόμενα σε πληροφορία που πηγάζει από «πολλαπλές πηγές» και αποκαλύπτει την πρόθεση του Ευκλείδη Τσακαλώτο να αποχωρήσει από το αξίωμά του.

Η ΝΔ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΕΙ;

 

Μετά την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, ως αξιωματική αντιπολίτευση, είναι έτοιμη να παρουσιάσει το δικό της σχέδιο για το ασφαλιστικό σε μια προσπάθεια να αναδείξει την αξιοπιστία της αλλά και να διαφοροποιηθεί από τις επιλογές ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΗΠΑ-ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ 11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

Ο Λευκός Οίκος αναμένεται να αποφασίσει μέχρι τον Ιούνιο αν θα δώσει στη δημοσιότητα απόρρητο υλικό το οποίο κρατήθηκε εκτός της έκθεσης η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα για την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο «Reuters», επικαλούμενο δηλώσεις του πρώην γερουσιαστή Μπομπ Γκρέιαμ.

ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΤΟ GREXIT ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ

 

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν από την ανάγνωση της δημοσκόπησης της Public Issue για την «Αυγή της Κυριακής», όπως για παράδειγμα ότι μειώθηκε σημαντικά το ποσοστό των Ελλήνων που πιστεύει πως η οικονομική κατάσταση της χώρας σε περίπτωση Grexit θα επιδεινωθεί.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

 

Σε δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, καθώς εκμυστηρεύεται πως «Γενικώς δεν ήμουν υποψιασμένος... αιφνιδιάστηκα από τις δυσκολίες». Σε συνέντευξη που παραχώρησε ρωτήθηκε αν «έχει κόλλα η καρέκλα της εξουσίας» και αυτός απάντησε πως «κόλλα έχει ο κάλος μερικών, δεν έχουν οι καρέκλες».

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

Ύστερα από τις συνταρακτικές αποκαλύψεις των Panama Papers έχουν προκαλέσει αλυσιδωτές αποκαλύψεις για τους καλά κρυμμένους φορολογικούς παραδείσους που κρύβονται στις ΗΠΑ. Πρόκειται για καλά κρυμμένα φορολογικά ποσά, τα οποία ξεπερνούν το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.