Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

I.Το Πρελούδιο Σεπτέμβριος 2014. Η Ουκρανία φλέγεται. Η Δύση αντιδρά επιβάλλοντας πρόσθετες οικονομικές κυρώσεις στην - επιβαρυμένη από τη χαμηλή τιμή του πετρελαίου - Ρωσία. Η τελευταία βλέπει το διπλωματικό και οικονομικό της κεφάλαιο να εξανεμίζεται στις επαρχείες του Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

 

Το επικίνδυνο έλλειμμα στρατηγικής στα Εθνικά. Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η δημοσιοποίηση που αναφέρει πως τρομοκράτες ετοιμάζουν νέες επιθέσεις και μάλιστα σε τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης με στόχο το μέγιστο δυνατό πλήγμα.

Η ΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

 

Το Σαββάτο του Λαζάρου κατέχει ξεχωριστή θέση στο λειτουργικό ημερολόγιο. Δεν ανήκει στις σαράντα ημέρες της μετάνοιας της Μ. Τεσσαρακοστής ούτε και στις οδυνηρές ημέρες της Μ. Εβδομάδας, αυτές που αρχίζουν από τη Μ. Δευτέρα και τελειώνουν τη Μ. Παρασκευή. Μαζί με την Κυριακή των Βαΐων συνθέτουν ένα σύντομο χαρούμενο πρελούδιο των γεμάτων πόνο ημερών που ακολουθούν.

Η ΒΙΖΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΕ!

 

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης καταγγέλλουν ότι κατέρρευσε η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. Τα μέσα ενημέρωσης κατηγορούν ότι γι’ αυτήν την εξέλιξη φταίνε χώρες της Ευρώπης που δεν θέλουν να δώσουν ελευθερία εισόδου σε Τούρκους υπηκόους, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει η εισβολή χιλιάδων μουσουλμάνων προσφύγων στην Ελλάδα. 

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ 25.000 ΕΠΟΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Στις συνομιλίες για το Κυπριακό υπάρχει επιβράδυνση της προόδου, και όχι επιβράδυνση των διαπραγματεύσεων ξεκαθάρισε ο υπουργός εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης. Ο Κύπριος ΥΠΕΞ εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει πάντοτε όταν η διαπραγμάτευση πλησιάζει προς το τέλος, όπως συμβαίνει με τα τέσσερα κεφάλαια που συζητούνται τώρα.

Ο ΜΑΡΔΑΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 

Επιμένει ο Δημήτρης Μάρδας στην πρότασή του για εξεύρεση προσφύγων-επενδυτών, με αφορμή δημοσίευμα της Daily Mail το οποίο αναφερόταν σε πλούσιους Σύρους, που τους προσφέρονται πακέτα «all inclusive» για το ταξίδι τους στην Ευρώπη.

ΟΙ ΚΕΜΑΛΙΣΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΛΕΤΑΙ

 

Η Υπόθεση Εργκενεκόν που βρέθηκε στο προσκήνιο της επικαιρότητας κατά τα τελευταία 8 χρόνια λαμβάνει νέα διάσταση καθώς το Εφετείο έρχεται να ακυρώσει και επισήμως τις καταδίκες των υψηλόβαθμων στελεχών του τουρκικού στρατού και των κεμαλιστών διανοούμενων με το σκεπτικό ότι η δικαστική διαδικασία χαρακτηρίζεται από πολλά κενά.

Η ΜΕΡΚΕΛ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΠΥΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ

 

Στον εορτασμό της 500ης επετείου της Reinheitsgebot, του γερμανικού νόμου αγνότητας της μπύρας, που την περιορίζει να έχει ως συστατικά νερό, βύνη κριθάρι, λυκίσκο και μαγιά, βρέθηκε η Ανγκελα Μέρκελ.