Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Έντονη κριτική στη συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας για το προσφυγικό ασκεί το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο χαρακτηρίζει τη συμφωνία ως «προβληματική» η οποία παραβιάζει το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο.

ΜΕΤΑΞΥ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΧΑΟΤΙΚΗ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ

 

Παρά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις της Τετάρτης, Αθήνα και τρόικα δεν κατάφεραν να συγκλίνουν σε τέτοιο βαθμό που να θεωρείται ικανοποιητικός ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την Παρασκευή.

AΝΑΓΝΩΡΙΣΗ FYROM ΚΑΙ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ

 

Σκόπια και ΑΟΖ: Ο κίνδυνος που δε βλέπει κανείς. Θα μας επιτρέψετε καταρχήν να είμαστε υπερήφανοι για αυτά που έχουμε προσφέρει αφιλοκερδώς στην Ελλάδα. Το δικαιούμαστε. Μεταξύ αυτών, σε όσα σχέση έχουν με την Ελληνική ΑΟΖ και τα κοιτάσματα εντός αυτής είναι:

Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας έστειλε καινούργιες ταξιδιωτικές οδηγίες προς τους τουρίστες που πάνε διακοπές στην Τουρκία. Η νέα προτροπή λοιπόν της Γερμανίας προς τους τουρίστες είναι να μην κριτικάρουν το τουρκικό κράτος… Η αφορμή της οδηγίας αυτής ήταν το γεγονός της παραβίασης της ελευθερίας του λόγου, που έγινε από έναν Γερμανό κωμικό του σατίρισε τον Ερντογάν, σε εκπομπή που παρουσιάζει  σε γερμανικό κανάλι.

ΠΙΘΑΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Στις διαφωνίες που έχουν ανακύψει μεταξύ των θεσμών όσον αφορά το περιεχόμενο των μέτρων που πρέπει να λάβει η Ελλάδα αποδίδει, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις η βελγική εφημερίδα «De Morgen» υπό τον τίτλο «Και πάλι στον ορίζοντα η απειλή του Grexit».

EΡΧΕΤΑΙ ΡΩΣΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Το μήνυμα του Λαβρόφ προς τις ΗΠΑ είναι «Ξεχάστε την ανατροπή του ‘Ασαντ». Πέρασε το αεροπλανοφόρο «Ναυαρχος Κουζνέτσοφ» στην περιοχή της Μεσογείου και εκτόξευσε Iskander – M. Η Συρία αναμένει και η Ρωσία πιστεύει ότι ο κίνδυνους να γίνει κάποια ανατροπή του Μπασαρ αλ Άσαντ με την βία. Έτσι αυτό είναι και ο λόγος που ο Λαβρόφ, έστειλε ένα μεγάλο πολιτικό μήνυμα για στήριξης στο Σύρο πρόεδρο.

ΠΟΙΝΗ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ 508 ΕΤΩΝ ΣΕ ΔΑΣΚΑΛΟ ΠΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΔΕΚΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

 

Τουρκικό δικαστήριο επέβαλε την Τετάρτη σε έναν 54χρονο δάσκαλο ποινή κάθειρξης 508 ετών και τριών μηνών καθώς κρίθηκε ένοχος για τη «σεξουαλική κακοποίηση» δέκα παιδιών που φιλοξενούνταν σε ξενώνες, οι οποίοι λειτουργούσαν υπό την επίβλεψη ενός θρησκευτικού ιδρύματος στην πόλη Καραμάν, μετέδωσαν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΑΠΟ ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε ότι συνομίλησε με τον ηγέτη της Ρωσίας, με τον οποίο και κατέληξε όπως είπε, πως δεν θα διατηρηθεί η εκεχειρία στην Συρία, ένα τα μέρη «δεν συμμορφωθούν με τις απόψεις της Ουάσιγκτον και της Μόσχας».