Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Η ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Οι σχέσεις Ισραήλ - Τουρκίας, δύο κρατών με πρωταγωνιστικό ρόλο και φιλοδοξίες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, είναι φορτισμένες από το παρελθόν. Κατά την οθωμανική κατάκτηση και από την Ελληνιστική εποχή, πόλεις όπως η Χαλκίδα, η Κόρινθος και τα Ιωάννινα, φιλοξενούσαν τους «Ρωμανιώτες» Εβραίους, που κρατούσαν τα έθιμά τους, μιλούσαν την Ελληνική γλώσσα και ζούσαν αρμονικά με τους Έλληνες.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ

 

ΓΑΠ: Δεν αποκλείω ο Τσίπρας να κάνει δεύτερο, διχαστικό, δημοψήφισμα.Στις 23 Απριλίου συμπληρώνονται 6 χρόνια από εκείνη την Παρασκευή του 2010 που ο Γιώργος Παπανδρέου, ως Πρωθυπουργός ανακοίνωνε από το Καστελόριζο την ένταξη της Ελλάδας στο Μνημόνιο.

Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΣΦΥΡΟΚΟΠΕΙ ΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ ΓΙΑΤΙ;

 

Όταν η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε πέρυσι να βομβαρδίζει την Υεμένη, πολλοί παρατηρητές υπέθεσαν ότι στέλνει ένα μήνυμα στους γείτονές της. Σήμερα, καθώς η βία συνεχίζεται, η εκστρατεία της Σαουδικής Αραβία αφορά μια άλλη χώρα, μισή ήπειρο μακριά. 

ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Η ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ

 

"Μια μέρα, με τη βοήθεια του Αλλάχ, το Χαλέπι, η Χομς, η Ράκα και η Δαμασκός θα απελευθερωθούν....Οι πόλεις μας χωρίστηκαν. Το Τελ Αμπιάντ χωρίστηκε από το Ακτσκαλέ, το Σουρούκ από το Κομπάνι και το Ρας αλ Αΐν από το Τσεϊλανπιλάρ. Όμως οι δεσμοί μεταξύ τους ποτέ δεν έσπασαν".

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «53+»

 

Ως νέο «έμμεσο μήνυμα» των «53», που έχει προκαλέσει προβληματισμό με τις όλο και συχνότερες παρεμβάσεις τους στο Μαξίμου, εκλαμβάνεται το νέο άρθρο της εσωκομματικής κίνησης στην ιστοσελίδα της με τίτλο «Νύχτες Ξεσηκωμού».

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

 

Μας δουλεύουν; Το ερώτημα έχει να κάνει με τους δανειστές. Η απάντηση για όποιον διαβάσει τα όσα λέει o αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις είναι χωρίς αμφιβολία ΝΑΙ! Γιατί από τη μία κάνουν ότι μπορούν για να προκαλέσουν ξανά πρόβλημα και από την άλλη ο Ντομπροβόσκις επισημαίνει ότι:

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ

 

Την Ελλάδα αναμένεται να επισκεφτεί ο ηγέτης της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ενόψει του εορτασμού του Πάσχα.  Όπως υποστηρίζουν ελληνικά δημοσιεύματα, ο ρώσος πρόεδρος θα μείνει στο Lagonnisi Resort , το οποίο και ερεύνησαν χτες, στελέχη της GRU.

ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ

 

Την επιθυμία του να δικαστεί στην Ελλάδα εξέφρασε ο Λεωνίδας Μπόμπολας κατά την απολογία του ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών, όπου συζητήθηκε το αίτημα των κυπριακών αρχών να εκδοθεί στην Κύπρο, προκειμένου να δικαστεί για επτά αδικήματα που του καταλογίζουν.

ΤΟ BREXIT ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΣΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε.

 

Η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτελούσε ένα «παράδειγμα που θα ενέπνεε τον κόσμο» υποστήριξε ο συντηρητικός υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ του Brexit.