Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 
Ολόκληρο το Νομοσχέδιο
και την Αιτιολογική Έκθεση
μπορείτε να τα διαβάσετε ΕΔΩ
 


ΜΕ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ

 

Η Ελλάδα,  άλλοτε “ευρωπαϊκή ατμομηχανή” των Βαλκανίων, με κύρος και επιρροή στην Βαλκανική χερσόνησο, σήμερα, λόγω του προσφυγικού ζητήματος,  της οικονομικής κρίσης, της  πολιτικής αστάθειας και των διπλωματικών λαθών, είναι σε ευθεία αντιπαράθεση με την FYROM, τη Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Σλοβενία και το Κόσσοβο. 

ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 

Χρεοκοπίες ατέλειωτες: 1827, 1843, 1893, 1932, 2010. Το 1999 ήταν η χρονιά που εξοφλήσαμε την τελευταία δόση του χρέους μας μετά την εγκαθίδρυση του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου το 1898. Η χρονική διάρκεια μέχρι να δημιουργήσουμε επονείδιστα και επαχθή χρέη, που μας ξανάφεραν σε συνθήκες πτώχευσης, κράτησε μόλις 11 χρόνια.  Γι’ αυτά τα 11 χρόνια θα μείνουμε σε διεθνή εποπτεία απροσδιόριστο διάστημα.

Η ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ (ΚΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ) ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΙ ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ…

 

Έφτασε η ώρα της ΑΟΖ: Η Ελλάδα σήμερα καλείται, και έχει την συγκεκριμένη δυνατότητα, να ξεφύγει από τα δύσκολα προετοιμάζοντας το μέλλον της ως κράτος και ως λαός ακολουθώντας, δώδεκα χρόνια μετά, το παράδειγμα γενναιότητας και αποφασιστικότητας του Τάσσου Παπαδόπουλου στη Κύπρο ο οποίος, μάλλον κόντρα σε ξένες και εγχώριες ενστάσεις, ανακήρυξε την κυπριακή ΑΟΖ και την οριοθέτησε με την Αίγυπτο.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Η λύση της προσφυγικής κρίσης δεν βρίσκεται στην Ευρώπη, αλλά στις χώρες προέλευσης των προσφύγων, γράφει ο γερμανός πρώην καγκελάριος. Ο Χέλμουτ Κολ επικρίνει και την Άνγκελα Μέρκελ, χωρίς ωστόσο να την κατονομάζει.

ΟΙ «ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ» ΤΟΥ FSA ΑΠΗΓΑΓΑΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΑΜΑΧΟΥΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Με αφορμή την αποκάλυψη της δημοσιογράφου Μαρία Φινοσίνα του Russia Today, ότι ο «μετριοπαθής» συριακός Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) διαμέλισε ένα βρέφος 45 ημερών ημερών  για να αναγκάσει τον πατέρα του να προσχωρήσει στις γραμμές του, και ο αναλυτής σε θέματα Μέσης Ανατολής, Κεβόρκ Αλμασιάν (Kevork Almassian), κατέθεσε την προσωπική του εμπειρία.

ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΤΟΧΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

 

Σε αδιέξοδο φαίνεται πως κατέληξε η συνάντηση μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών του ΟΠΕΚ και χωρών εκτός του καρτέλ, στη Ντόχα του Κατάρ, καθώς φέρεται να μην κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για το «πάγωμα» της παραγωγής του αργού, όπως δήλωσαν στο Reuters ανώνυμες πηγές.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ: 4 ΧΡΟΝΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ 2 ΛΥΚΕΙΟ – ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΕΙ(;)

 

Τέσσερα χρόνια Γυμνάσιο και δύο Λύκειο πρότεινε ο Αντώνης Λιάκος, πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία. Με αυτό το σύστημα θεωρεί ότι θα εξασφαλιστεί ένας κορμός εκπαίδευσης στο Γυμνάσιο και το Λύκειο θα γίνει περισσότερο ερευνητικό με δυνατότητα επιλογής ομάδων μαθημάτων.

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΒΑΡΑΝΕ ΑΛΥΠΗΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

 

Τρεις Τούρκοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν και οκτώ άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν σε τρεις ξεχωριστές επιθέσεις του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στις 16 και 17 Απριλίου στη νοτιοανατολική Τουρκία – τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν.