Κυριακή 17 Απριλίου 2016

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΩΦΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ

 

ΔΝΤ και ευρωπαϊκοί θεσμοί θέλουν να είναι μαζί στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά χωρίς να κάνουν καμία υποχώρηση. Αγεφύρωτο φαντάζει το χάσμα μεταξύ Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ευρωπαϊκών θεσμών ενώ η ίδια η προσπάθεια που φαίνεται να καταβάλουν(;)

Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

Στο προσκήνιο η ανάγκη Εθνικής Ασφάλειας. Η προσφυγική κρίση αποτυπώνει τη διαδρομή και το πλαίσιο μιας ανθρώπινης τραγωδίας ενός σύγχρονου δράματος μετακινούμενων πληθυσμών.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ "ΧΤΥΠΑΕΙ" ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ

 

 Σάλος στη Γερμανία: Ξεσηκωμός κατά Μέρκελ για δίωξη ηθοποιού για τα μάτια του Ερντογάν.Η απόφαση της καγκελαρίου της Γερμανίας να δώσει εντολή σε εισαγγελείς να ασκήσουν δίωξη εναντίον ενός κωμικού που προσέβαλε, λέγοντας εκ προοιμίου πως θα παραβίαζε τον νόμο, τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πυροδότησε επικρίσεις εναντίον της. 

Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ

 

Καταρρέει η Ευρώπη; Το μέλλον μιας μεγάλης ιδέας σε κίνδυνο λόγω και της Ελλάδας. Στις μέρες μας γίνεται πολύς λόγος για μια δοκιμασία που μπορεί να οδηγήσει την ΕΕ σε διάσπαση. Αμφιβάλλω όμως αν είναι σκόπιμο να προοιωνιζόμαστε τέτοια σενάρια διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

Τι συμβαίνει λοιπόν στο Αιγαίο; Υπάρχει κάποιος «ανταγωνισμός για κυριαρχία» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, κάποιο (άνευ λόγου και αιτίας) «συγκρουσιακό κλίμα» που μάλιστα δημιουργεί προϋποθέσεις «διαιρετικής παρέμβασης του ιμπεριαλισμού»;

ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Την επιβολή φόρου στο ίντερνετ έχει προτείνει η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές στη συνάντηση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα, πριν την διακοπή των συνομιλιών για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

 

Το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στην Ελλάδα τόνισε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Jack Lew ο οποίος απηύθυνε έκκληση για γρήγορη λύση σε πνεύμα συμβιβασμού και υποχωρήσεων.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΟΛΑΝΤ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

 

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έφθασε σήμερα στον Λίβανο, πρώτο σταθμό μιας τετραήμερης περιοδείας στη Μέση Ανατολή, που θα τον οδηγήσει στη συνέχεια στην Αίγυπτο και μετά στην Ιορδανία. Τον Ολάντ υποδέχθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού ο αντιπρόεδρος της λιβανικής κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας Σαμίρ Μοκμπέλ.