Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ

 
« πανύμνητε Μτερ,
τεκοσα τν πάντων γίων
γιώτατον Λόγον δεξαμένη τν νν
προσφοράν, π πάσης ῥῦσαι συμφορς
 παντας κα τς μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως
τος σο βοντας λληλούϊα»
 Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....


 


H ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΝΟΣ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ.  H επικίνδυνη ένταση στο Αιγαίο. Η Ρωσία είναι μια πολύ ισχυρή χώρα, πολύ ισχυρότερη της Τουρκίας. 'Οταν η 'Αγκυρα κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος προ μηνών, η Ρωσία δεν απήντησε καταρρίποντας τουρκικό αεροσκάφος.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

 

Δίνεται σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου για διαβούλευση το σχέδιο της προκήρυξης του ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για την αδειοδότηση των ψηφιακών τηλεοπτικών σταθμών στην ελληνική επικράτεια.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

 

Έφτασε στη Λέσβο σήμερα το πρωΐ ο Μακαριώτατος. Στη αεροδρόμιο της Μυτιλήνης έφθασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο θα βρεθούν το Σάββατο κοντά στους πρόσφυγες, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη.

ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΥΡΙΑ ΟΜΠΑΜΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

 

Συνδυάζοντας πικρόχολα αστεία με οικονομικά στατιστικά στοιχεία, κατηγορίες και βρυχηθμούς κατά Τουρκίας και ΗΠΑ μαζί με «διακηρύξεις» φιλίας.Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιδόθηκε και φέτος στον καθιερωμένο τηλεμαραθώνιο ερωταπαντήσεων που χρησιμοποιεί ως βήμα για να προβάλλει την εικόνα του ισχυρού ηγέτη που προστατεύει τη Ρωσία από εξωτερικές απειλές και νοιάζεται για τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών της. 

ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

 

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και τουλάχιστον 19 σπίτια κατέρρευσαν από την πολύ-πολύ ισχυρή δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών που έπληξε τη νοτιοδυτική Ιαπωνία, μια περιοχή που φιλοξενεί πολλές μονάδες παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ PANAMA PAPERS ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ

 

Στο μικροσκόπιο των οικονομικών εισαγγελέων βρίσκονται τα πρόσωπα ελληνικής καταγωγής που καταγράφονται στη λίστα των Panama Papers ως διαχειριστές off shore εταιρειών ή Ιδρυμάτων. 

ΣΗΜΑ SOS ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

 

Σήμα SOS για την οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης εκπέμπει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σε ομιλία του στον Ινστιτούτο Πίτερσον στην Ουάσιγκτον. Όπως δήλωσε, συγκεκριμένα, η οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους ενδέχεται να ήταν χαμηλότερη από το αναμενόμενο.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Οι Γερμανοί φαίνεται πως θέλουν να παίξουν ενεργό ρόλο και στο Κυπριακό καθώς προσκάλεσαν τον Τουρκοκύπριο ηγέτη με πρόσκληση μάλιστα του Γερμανού ΥΠΕΞ. Ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν διάλογο με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, διότι πιστεύουν ότι η θέση τους είναι στην Ευρώπη.

Η ΡΩΣΙΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΗΣ

 

Το ρωσικό Υπουργείο Αμύνης διέψευσε τις αναφορές και τα δημοσιεύματα, που έκαναν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τα οποία ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος δυτικά της Ράκα.