Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

OΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΚΑΘΑΡΣΗ... ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ

 

Αφιερωμένος στην Ελλάδα της κρίσης είναι ο τελευταίος τόμος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) του Βερολίνου - Οι παράγοντες που απωθούν δυνητικούς επενδυτές -Σημαντικό ρόλο στις αναλύσεις των ειδικών το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους

ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΟΖ

 

Το Αιγυπτιακό Υπουργικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι υπογράφηκε συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ της Αιγύπτου και Σαουδαραβίας στην Ερυθρά θάλασσα.

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

 

Η προσφυγική κρίση αποτυπώνει τη διαδρομή και το πλαίσιο μιας ανθρώπινης τραγωδίας ενός σύγχρονου δράματος μετακινούμενων πληθυσμών, οι οποίοι σε συνθήκες εξαθλίωσης, πόνου και εγκατάλειψης,. 

Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΧΑΛΕΠΙΟΥ

 

Αλλαγή ισορροπιών μετά το Χαλέπι. Μια από τις συνέπειας της εκεχειρίας που τέθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία στη Συρία ήταν η απόσυρση των περισσότερων ρωσικών αεροσκαφών από τη βάση της Λατάκειας.

ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Στις 10 Απριλίου ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Arseniy Yatsenyuk ανακοίνωσε την παραίτησή του, αφήνοντας πίσω του αρκετά ερωτηματικά. Ο ίδιος έδωσε τις δικές του απαντήσεις φωτίζοντας εννέα σημεία κατά την ανακοίνωση της απόφασής του:

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΪΟΥ

 

Μπαράζ προσλήψεων έρχεται μέσα στην άνοιξη αφού επήλθε συμφωνία με τους δανειστές για 20.000 και πλέον θέσεις εργασίας στο Δημόσιο.

Ο ΣΟΙΜΠΛΕ «ΥΠΟΘΑΛΠΕΙ» ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

 

Για καθυστερήσεις στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής κατηγορεί τους χριστιανοδημοκράτες και κυρίως τον Σόιμπλε ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Ν. Βάλτερ – Μπόργιανς, με αφορμή το σχέδιο δέκα σημείων του Β. Σόιμπλε.

Η ΜΕΡΚΕΛ «ΜΑΛΩΝΕΙ» ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Μήνυμα έστειλε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ότι το αίτημα του για τη δίωξη του Γερμανού κωμικού που έγραψε ένα σατιρικό ποίημα που τον έθιγε, δεν συνάδει με τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αξίες.

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΑΝ ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑ...384 ΕΥΡΩ

 

Διευκρινίσεις για το τι διασφαλίστηκε στις επαφές με το κουαρτέτο, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε συμφωνία, έδωσε το Υπουργείο Εργασίας.