Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Δ΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

 
Τείχος ει των Παρθένων, Θεοτόκε Παρθένε,
και πάντων των εις σε προστρεχόντων, ο γαρ του ουρανού
και της γης, κατεσκεύασέ σε Ποιητής Άχραντε, οικήσας
 εν τη μήτρα σου, και πάντας σοι προσφωνείν διδάξας....
                          Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ.... 


ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

 
Το Σάββατο το πρωί θα φτάσει ο Πάπας Φραγκίσκος στη Λέσβο όπως ανακοίνωσε χθες το Βατικανό. Ο Πάπας θα επισκεφθεί τη Λέσβο μετά την έγκριση που έδωσε την περασμένη Τρίτη η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....

 


ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΡΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ

 

Η παγκόσμια πολιτική και γεωπολιτική σκηνή δημιουργεί περισσότερες κρίσεις από όσες μπορεί να καταναλώσει η ίδια, αλλά και οι βασικές πολιτικές παίχτες.

ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ

 

Κατά καιρούς δεν υπάρχει έλληνας που για τον ένα λόγο η τον άλλο, από το ένα μετερίζι η απ’ το άλλο, να μην έχει ασχοληθεί με τη Ρωσία, να μην έχει έστω και επιφανειακά μελετήσει τη Ρωσία, η συναισθηματικά να μην έχει αφιερώσει θετικά η αρνητικά κάποια κομμάτια του ψυχισμού του στην αχανή χώρα που λέγεται Ρωσία.Σίγουρα δεν είναι τυχαία χώρα η Ρωσία.

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ "ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ" ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Ο Καύκασος στη σκακιέρα της ρωσοτουρκικής σύγκρουσης. Το παρόν της συριακής κρίσης συναντά το παρελθόν των "παγωμένων συγκρούσεων” που άφησε πίσω της η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης – και η αναζωπύρωση των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ εμφανίζεται ως "μετάσταση” της ρωσο-τουρκικής αντιπαράθεσης στη Μέση Ανατολή.

ΘΡΙΛΕΡ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

 

Σε αγώνα δρόμου άνευ προηγουμένου για την επίτευξη συμφωνίας με το κουαρτέτο μέχρι την Κυριακή έχει επιδοθεί η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο.

ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑΣ – ΜΑΛΤΑΣ;

 

Η Ιταλίδα ευρωβουλευτής Ελισαμπέτα Γκαρντίνι (Elisabetta Gardini) κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποκαλύψει εάν είναι σε γνώση της μια μυστική συμφωνία μεταξύ Ιταλίας και Μάλτας, η οποία προβλέπει ανταλλαγή προσφύγων με δικαιώματα γεώτρησης πετρελαίου.

«ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΕ ΦΟΥΡΝΟΣ;»

 

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι αναμένει από την Τουρκία, όπως και από άλλες χώρες μέλη της συμμαχίας, να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ατομικές ελευθερίες και να είναι αφοσιωμένη στη δημοκρατία.

ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΟΥΣ

 

Η πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής και οι ζυμώσεις μεταξύ δανειστών και ελληνικής κυβέρνησης αλλά και ανάμεσα στους ίδιους τους δανειστές για τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί, σχολιάζονται από τον γερμανικό τύπο, όπως αναφέρει η Die Zeit.

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ

 

Πολλές εκατοντάδες τζιχαντιστές έχουν εισέλθει στην Ευρώπη και σχεδιάζουν να χτυπήσουν δυτικούς στόχους στο ευρωπαϊκό έδαφος, είπε ο υπουργός Αμύνης του Ισραήλ Μοσέ Γιαλόν στον Πολωνό ομόλογό του Αντόνι Ματσιέρεβιτς, σε συνάντησή τους στο Τελ Αβίβ την Τετάρτη.