Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ Η ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ

 

Από τον πρόεδρο Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ έγινε δεκτός ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ο οποίος πήγε στο Αζερμπαϊτζάν για την τριμερή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας, του Ιράν και Αζερμπαϊτζάν.

ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ

 

Διχοτομικό φιρμάνι για Κύπρο. Με μια απροκάλυπτη επίθεση εναντίον της Κύπρου, η οποία υιοθετεί επιχειρηματολογία υπέρ της εισβολής του 1974 και της έκτοτε Κατοχής, καθώς και με επαναφορά των ισχυρισμών περί δύο ισότιμων πλευρών στο νησί, το ψευδοκράτος με έγγραφο που κατέθεσε στον ΟΗΕ μέσω του Τούρκου μονίμου αντιπροσώπου επιχειρεί να προβάλλει την σημασία που έχει το έργο του αγωγού που μεταφέρει νερό από την τουρκική ακτή στα Κατεχόμενα.

ΟΤΑΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ;

 

Τον Μάιο του 2008 ο Μπόμπ Τράα, πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα, είχε συντάξει έκθεση για την ελληνική οικονομία, στην οποία υπολόγισε ότι το χρέος κάθε μορφής του ελληνικού κράτους ήταν πάνω από το 800% του ΑΕΠ, αποκάλυψε ο Γιώργος Προβόπουλος.

ΣΤΑ PANAMA PAPERS ΒΑΡΟΝΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Το νομικό γραφείο Mossack Fonseca, που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου των λεγόμενων "Εγγράφων του Παναμά", είχε για πελάτες του βαρόνους των ναρκωτικών ή πρόσωπα και εταιρείες σε βάρος των οποίων είχαν επιβληθεί κυρώσεις από την Ευρώπη ή τις ΗΠΑ, αποκαλύπτει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Σκληρές είναι έως τώρα οι αντιδράσεις του Βατικανού όσον αφορά τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για τους πρόσφυγες «Η συμφωνία αυτή προκαλεί μεγάλο προβληματισμό. Οι μετανάστες, οι πρόσφυγες αυτοί είναι άνθρωποι, όχι εμπόρευμα», δήλωσε ο Αντόνιο Μαρία Βελιό, πρόεδρος της ειδικής επιτροπής της Αγίας Έδρας για τους πρόσφυγες , μιλώντας στο ραδιόφωνο του Βατικανού Radio Vaticana.

ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΚΑΙ ΑΖΕΡΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ

 

Τις απώλειες από τις συγκρούσεις των τελευταίων 24ωρων μεταξύ Αρμενίων του Ναγκόρνο Καραμπάχ και των Αζέρων έδωσαν οι αντιμαχόμενες πλευρές. Σύμφωνα με τους Αρμένιους του Ναγκόρνο Καραμπάχ, σκοτώθηκαν 29 στρατιώτες και 101 τραυματίστηκαν ενώ έχασαν και 14 τανκς, τα οποία καταστράφηκαν.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

 

Η Ιταλία θα πρέπει να αποφύγει να κατευθύνει τους μετανάστες προς την Αυστρία και τη Γερμανία, αλλιώς θα αντιμετωπίσει περιορισμούς στην κυκλοφορία κατά μήκος ενός σημαντικού διαδρόμου μεταφορών στον άξονα βορρά-νότου, είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ.

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΟΠΛΑ ΠΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΗ;

 

Η καταστροφή του Τσερνομπίλ προκάλεσε κατ ‘εκτίμηση 16.000 περιπτώσεις καρκίνου του θυρεοειδούς, ενώ η Φουκουσίμα δεν προκάλεσε κανένα. Μια συγκλονιστική σειρά από μεταβλητές καταδεικνύουν τη ζημιά που θα μπορούσε να έχει μια συγκεκριμένη πυρηνική ή ραδιολογική συσκευή. Αλλά η μοντελοποίηση των επιπτώσεων αυτών των συσκευών έχει γίνει πιο εύκολη και πιο κοινoποιήσιμη, χάρη στο Διαδίκτυο.