Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ

 

Η απάντηση Λαγκάρντ σε Τσίπρα: Ανοησίες τα περί πιέσεων μέσω πιστωτικού γεγονότος. Απάντηση με αιχμές έδωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην επιστολή που της έστειλε το Σάββατο ο πρωθυπουργός με την οποία ζητούσε από την κ. Λαγκάρντ να δώσει εξηγήσει για τα όσα αναφέρονταν στις συνομιλίες μεταξύ Βελκουλέσκου και Τόμσεν που διέρρευσαν στο Wikileaks.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ OFFSHORE: ΠΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΙ!

 
Πάρα πολύ “ψωμί” για Ελλάδα και Κύπρο θα έχει η υπόθεση των αποκαλύψεων από τα Panama Papers. Ο χάρτης που δημοσιεύουμε είναι εξόχως αποκαλυπτικός! Δείχνει πόσες εταιρείες και πόσους πελάτες έχει η κάθε χώρα! Η Ελλάδα έχει 223 εταιρείες και 64 πελάτες. Η Κύπρος έχει 3636 εταιρείες και 109 πελάτες.Όχι κι άσχημα…
 


Ο ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ...

 

Κάπως αλλιώς είχε φανταστεί το ταξίδι του στις ΗΠΑ, την εβδομάδα που πέρασε, ο Ταγίπ Ερντογάν. Υπολόγιζε ότι θα συναντιόταν με τον Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο και θα εγκαινίαζε μαζί του το νέο, μεγαλοπρεπές τζαμί στο Μέριλαντ για να σηματοδοτήσει την επάνοδο των αμερικανοτουρκικών σχέσεων στην ατμόσφαιρα του παλιού, καλού καιρού.

ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

 

Ποιος οργανώνει τους «πρόσφυγες» και πού αποσκοπεί; Και όμως… Οι «πρόσφυγες» - λαθρομετανάστες, παρά τις συνεχείς και «φιλότιμες» προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (και των γνωστών συνιστωσών της) να μας πείσουν πως οι περισσότεροι είναι πραγματικοί πρόσφυγες (οι οποίες αποδεικνύονται τελικά προβληματικές έως και αναληθείς ή και εμπεριέχουσες σκοπιμότητες) μπορούν να μετατραπούν σε εστία εσωτερικού κινδύνου και ανασφάλειας για την χώρα.

ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΟ ΝΕΟ ΕΥΝΟΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΗ

 

Σε ισχύ τέθηκε από την 1η Απριλίου το νέο ευνοϊκό πρόγραμμα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών καταναλωτών προς τη ΔΕΗ, καθώς και το πρόγραμμα επιβράβευσης των συνεπών επαγγελματιών και επιχειρήσεων με παροχή έκπτωσης 10% στην αξία του ηλεκτρικού ρεύματος.

ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Σήμερα, 4 Απριλίου, τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο απέλασης στην Τουρκία, προσφύγων και μεταναστών, με το σύστημα "ένας προς έναν", σύμφωνα με τη συμφωνία ΕΕ- Άγκυρας που υπεγράφη τον περασμένο μήνα στις Βρυξέλλες. 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ


Δημοσκόπηση της Bridging Europe δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται 7, 5 μονάδες μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την εταιρία η οποία είναι η μοναδική που είχε πέσει μέσα στις τελευταίες τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΗΝΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Σε φρενήρεις ρυθμούς κινούνται στην κυβέρνηση μετά τη βόμβα μεγατόνων των Wikileaks για τα σχέδια του Πολ Τόμσεν και της Ντέλια Βελκουλέσκου για νέο πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα και διασύνδεση της αξιολόγησης και του χρέους με το βρετανικό δημοψήφισμα.

ΣΟΚ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 

Προηγείται δημοσκοπικά το Brexit, δηλαδή η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το προσφυγικό αλλά και η οικονομική κρίση, που δεν λέει να τελειώσει εξαιτίας των εμμονών της Γερμανίας, κάνουν τους Βρετανούς να θέλουν να φύγουν μακριά από αυτή τη «γερμανική Ευρώπη».