Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υπηρεσίες ασφαλείας στην Ελλάδα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο.Μετά από απόφαση των στρατηγών της ΕΛ.ΑΣ. ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στα κτίρια της Αθήνας όπου στεγάζονται υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις πρεσβείες της Ολλανδίας, της Γαλλίας, του Βελγίου και της Γερμανίας.

ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ;

 

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες το απόγευμα της Παρασκευής μοιάζει, ίσως, πολύ καλή για να είναι αληθινή. Αφήνει πολλά ερωτήματα αναπάντητα. Θέτει πελώρια προβλήματα, πρακτικής, διαχειριστικής φύσης για την εφαρμογή της- ιδίως στην Ελληνική πλευρά. 

ΔΙΠΛΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

 

Πληροφορίες κάνουν λόγο για 17 νεκρούς πολλούς τραυματίες-Εκκενώνεται το αεροδρόμιο. Διπλή έκρηξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΥΠΕΣΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΟΥ MAASTRICHT

 
Συνθήκη του Maastricht 1992: Τι υπέγραψεν η Ελλάς και ποίας αλλαγάς υπέστη εξ αιτίας αυτής της υπογραφής. Η εξήγηση του πως έφθασε η Ελλάδα στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο βρίσκεται στις μεταβατικές διατάξεις της Συνθήκης του Maastricht, που ορίσθηκαν προκειμένου να υπάρξει η σύγκλιση των Ευρωπαϊκών οικονομιών. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ

 

Η Κάθοδος... Σε πολλά ''τριτοκοσμικά'' μέρη της Ασίας, εκατοντάδες χιλιάδες, εκατομμύρια ανθρώπων ζούνε με τα απολύτως στοιχειώδη, σε σπίτια της μιάς κάμαρας όπου εκεί ζουν, εκεί κοιμούνται, εκεί μαγειρεύουν και τρώνε, εκεί διαβάζουν τα παιδιά (αν πηγαίνουν σχολείο), εκεί αναπαράγονται, εκεί τα πάντα.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΜΕ… ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΑΣΗΣ

 

Με μια εβδομάδα καθυστέρηση, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διέταξε ποινική προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να εντοπιστούν οι διακινητές του φυλλαδίου με τους χάρτες στην Ειδομένη.

ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΝΓΚΕΝ

 

«Εάν δεν είναι δυνατό η Ελλάδα να διασφαλίσει τα σύνορά της, τότε θα πρέπει η Ελλάδα να εξέλθει από τη Ζώνη Σένγκεν», προειδοποίησε σε συνέντευξή του στον αυστριακό ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Puls4, ο υποψήφιος του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων για το αξίωμα του ομοσπονδιακού προέδρου της Αυστρίας στις εκλογές της 24ης Απριλίου, Νόρμπερτ Χόφερ.

ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ

 

Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, αντιμέτωπίζει νέες περιπέτειες καθώς εξετάζεται η άρση ασυλίας του από τη Βουλή για υπόθεση κακοδιαχείρισης κονδυλίων του Πανεπιστήμιου Κρήτης, για την οποία ο ίδιος και συνάδελφοί του καθηγητές αλλά και φοιτητές παραπέμφθηκαν για κακούργημα.

ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ

 

Με 1.551 πρόσφυγες και μετανάστες υπό περιορισμό στα hot spots της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου "βρήκε" η σημερινή Δευτέρα το βόρειο Αιγαίο. Στη Λέσβο, την πρώτη μέρα εφαρμογής της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας και μέχρι τις 9 το πρωί σήμερα Δευτέρα πέρασαν 754 άτομα. 

"ΜΕΡΚΕΛ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΣ"

 

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας από πρόσφυγες διαφόρων εθνικοτήτων και ηλικιών, που είχε ξεκινήσει πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, στον καταυλισμό της Ειδομένης, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ. Δεκάδες πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί πάνω στις γραμμές και ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα για να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.