Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Ο ΤΥΠΟΣ ΓΡΑΦΕΙ


«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΣΙΠΡΑ- ΟΛΑΝΤ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ (Ο Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ)

 
Με τον όρο Μακεδονία χωρίς εισαγωγικά ή οτιδήποτε άλλο αναφέρονται τα Σκόπια στο επίσημο ανακοινωθέν της συνάντησης των ευρωπαίων σοσιαλιστών στο Παρίσι, την Παρασκευή 12 Μαρτίου, όπου μετείχε και ο Αλέξης Τσίπρας. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ...



ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ

 

“Ζούμε την κατάρρευση του ελληνικού αμυντικού δόγματος και ανέμελα παρατηρούμε”! Μεταξύ των ελληνικών κομμάτων εξουσίας κυρίαρχη είναι ακόμη η άποψη ότι η ασφάλεια της χώρας είναι δεδομένη από τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΕΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΥΣΙΑΖΕΙ

 

Τα «γκρίζα» σημεία της επιχειρούμενης συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό. Οι ηγέτες της ΕΕ των 28 καλούνται αυτό το διήμερο να οριστικοποιήσουν την κατ' αρχήν συμφωνία που επετεύχθη με την Τουρκία στις 8 Μαρτίου που συνοψίζεται σε έξι σημεία και τα οποία σχεδόν απαράλλακτα, αν και με κάποιες «νομικές δικλίδες» ασφαλείας, παρουσιάζονται τώρα από την Κομισιόν ως η βάση συζήτησης για να «κλείσει» η ευρωτουρκική διαπραγμάτευση:

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ ΧΩΡΙΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑ;

 

Συμμαχία ενάντια στη λιτότητα για τη δημοκρατία στην Ευρώπη, ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Όλα τα μεγάλα μυαλά θα μαζευτούν για να συσκεφθούν τον τρόπο που μπορεί να υπάρξει ευρώ, ευρωζώνη, ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, χωρίς λιτότητα. Δηλαδή πώς μπορεί να γίνει φυτοφάγο ένα από τα μεγαλύτερα αρπακτικά στην ιστορία της παγκόσμιας αγοράς.

"ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ" ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ

 

Τρέχουν να Προλάβουν ΗΠΑ και Δύση την Νέα Πρωτοβουλία Πούτιν – Πιέζεται ο Άσαντ – Ψάχνεται η Τουρκία… Ο Πούτιν όπως μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα ξέρει να αποκτά και να διατηρεί το στρατηγικό πλεονέκτημα της πρωτοβουλίας των κινήσεων, αναγκάζοντας όλους τους άλλους δρώντες να ακολουθούν τις κινήσεις του.

ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΒΑΣΗ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας από την ΕΕ και την Τουρκία στη διαχείριση του προσφυγικού, ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

 

Η κυβέρνηση ξαναέβαλε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το μέτρο της επιβολής ενός τέλους-φόρου επί των τραπεζικών συναλλαγών, στην προσπάθειά της να καλύψει μέρος του δημοσιονομικού κενού που υπάρχει έως το 2018.

Η ΕΕ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΔΙΑΛΥΣΗ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ

 

Μιλώντας στις εφημερίδες του ομίλου Funke, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η σύνοδος κορυφής ΕΕ-Τουρκίας δεν θα έχει την πολυπόθητη έκβαση.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

 

Στην Ειδομένη επέστρεψαν οι περίπου 1.500 πρόσφυγες που πέρασαν την, Δευτέρα, τον ορμητικό χείμαρρο κοντά στο ακριτικό χωριό Χαμηλό, προκειμένου να περάσουν στα Σκόπια και στη συνέχεια να συνεχίσουν την πορεία τους προς τη βόρεια Ευρώπη. 

ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Χωρίς να έχει επιτευχθεί, κατά τις προκαταρκτικές συζητήσεις, οριστική προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για το προσφυγικό, ξεκινά σήμερα η διήμερη σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες.

ΟΙ ΕΞΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

 

Η Ευρωπαική Επιτροπή, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 17ης-18ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες, δημοσιοποίησε το σχέδιο με τους έξι βασικούς άξονες στους οποίους θα πρέπει να κινηθεί η συνεργασία της ΕΕ με την Τουρκία. Οι άξονες αυτοί, έτσι όπως τους ανακοίνωσε η Επιτροπή, είναι οι εξής: