Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ “ΕΣΠΡΩΞΑΝ” ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

Σ΄ένα άγνωστης προέλευσης φυλλάδιο που μοιράστηκε στους πρόσφυγες ποτ είναι συγκεντρωμένοι στην Ειδομένη απέδωσε η κυβέρνηση την προσπάθεια περίπου 1000 απ΄ αυτούς να περάσουν στα Σκόπια. Ποιοι το μοίρασαν παραμένει ακόμη άγνωστο .

ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ ΠΡΟΣ ΝΕΟ ΠΟΛΕΜΟ

 

Ο Μισέλ Σουλεϊμάν εξελέγη στις 25 Μαΐου 2008, από τη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά παράβαση του Λιβάνου Συντάγματος (το άρθρο 49 απαγορεύει ένας ανώτερος αξιωματούχος να εκλεγεί σε διάστημα λιγότερο από δύο χρόνια από την αποχώρηση από τα καθήκοντα του).

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΟΥΝ. ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

 

«Οι λαοί μας έχουν αντιμετωπίσει ξεριζωμό και προσφυγιά. Είμαστε και σήμερα στην πρώτη γραμμή του ανθρωπισμού» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Αρμένιο Πρόεδρο Σερζ Σαρκισιάν.

ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Ένα από τα πιο ουσιώδη ερωτήματα που προκύπτουν στην κορύφωση της προσφυγικής κρίσης, λόγω Συρίας, είναι το κατά πόσο διαχρονικά οι πρόσφυγες επιστρέφουν στις πατρίδες τους όταν οι πόλεμοι σταματούν.

40 ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ 400.000 ΕΥΡΩ!

 

Ούτε ένας ούτε δέκα αλλά 40 πρώην βουλευτές πήραν άτοκα δάνεια από το ταμείο της Βουλής τα οποία δεν φρόντισαν να επιστρέψουν ποτέ! Τα ποσά αγγίζουν και τα 15.000 ευρώ για τον καθένα, ενώ το δάνειο, που έχει μηδενικό επιτόκιο, αρνούνται επισήμως να αποπληρώσουν, αγνοώντας επιδεικτικά τις δύο προειδοποιητικές επιστολές του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΛΥΔΩΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

 

Το πολιτικό σκηνικό στη Γερμανία κλυδώνισε με τις εκλογικές νίκες του σε τρεις περιφέρειες το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο εισέρχεται για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο της χώρας μετά την αυξανόμενη οργή με την πολιτική ασύλου της καγκελαρίου Μέρκελ στο προσφυγικό.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΠΡΩΧΝΕΙ 2.000 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

 

«Εξαιρετική» χαρακτήρισε την συνεργασία με την Ιταλία ο Αλβανός υπουργός εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι, σε δηλώσεις του προς το ιταλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Radio 24. Σε σχέση με την αντιμετώπιση του προσφυγικού ο Ταχίρι συμπληρώνει:

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ISIS

 

Οι Κούρδοι Πεσμεργκά του βόρειου Ιράκ επιτέθηκαν σε ένα εργαστήριο κατασκευής χημικών όπλων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος την Κυριακή. Σύμφωνα με τον αξιωματικό των Πεσμεργκά Χαντί Νταργουαρί, ο οποίος μίλησε στο ARA News, οι κουρδικές δυνάμεις βομβάρδισαν μια εγκατάσταση χημικών όπλων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο Ιράκ.

Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Με αποχώρηση από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης απειλούν οι Ciudadanos (Πολίτες), αν ο ηγέτης των Σοσιαλιστών, Πέδρο Σάντσεθ, προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.