Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΚΟΥΛΟΥΜΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

 
Η Καθαρά Δευτέρα είναι η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, της νηστείας του Πάσχα.Από τους λαογράφους θεωρείται ο επίλογος των βακχικών εορτών της Αποκριάς, οι οποίες ουσιαστικά αρχίζουν την Τσικνοπέμπτη και τελειώνουν την Καθαρά Δευτέρα. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....

«ΜΑΥΡΗ ΧΗΡΑ» ΣΚΟΡΠΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

 

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 125 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο το απόγευμα της Κυριακής (13/03/2016) στο κέντρο της Άγκυρας, όπως εικάζεται από μια γυναίκα κι έναν ακόμη -αγνώστων στοιχείων- βομβιστή, και οι δύο μέλη του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK)όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

ΜΑΥΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ

 

Σε μια πρώτη ανάγνωση των εκλογών στη Γερμανία που επισκιάστηκαν από την προσφυγική κρίση το περιοδικό Der Spiegel εστιάζει καταρχήν στο θρίαμβο του ξενοφοβικού και λαϊκιστικού AfD, που θα εκπροσωπείται πλέον σε 8 από τα συνολικά 16 ομόσπονδα κρατίδια.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΑΝ ΝΤΟΜΙΝΟ

 

Το 53% των Γάλλων θα ήθελε να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έδειξε μια νέα δημοσκόπηση, τροφοδοτώντας τους φόβους ότι το βρετανικό δημοψήφισμα θα δώσει «ιδέες» σε άλλες χώρες και θα θέσει υπό αμφισβήτηση την ενότητα της ΕΕ.

ECONOMIST: ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ

 

Προβλήματα κρυμμένα «κάτω από την κουβέρτα» βλέπει ο Economist σε editorial της κυριακάτικης έκδοσής του. Σύμφωνα με το δημοσίευμά οι ελληνικές τράπεζες μπορεί να φαντάζουν ασφαλείς κοιτώντας τα νούμερα αλλά η πραγματική τους κατάσταση είναι διαφορετική.