Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΣΕ ΠΓΔΜ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

 

Τις κατηγορίες του προέδρου της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ ότι η χώρα του «πληρώνει τα σφάλματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και ότι, αν δεν είχε κλείσει τα σύνορά της, «θα είχε γεμίσει τζιχαντιστές».

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΕΥΡΩΠΗ

 

Η χώρα γίνεται στρατόπεδο συγκέντρωσης ανεπιθύμητων. Οι εξελίξεις, δυστυχώς, τείνουν να επιβεβαιώσουν πως η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρο απόθεσης οιουδήποτε ξένου «πρόσφυγα» απειλεί την εσωτερική ασφάλεια των ευρωπαϊκών χωρών. 

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

 

Σειρά συναντήσεων θα έχουν υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης εντός των ημερών με τους εκπροσώπους των θεσμών.  Επί τάπητος τo Σάββατο θα βρεθούν η διοικητική μεταρρύθμιση, το νέο ασφαλιστικό καθεστώς και το δημοσιονομικό πλαίσιο.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Τον έντονο προβληματισμό της για τις αποφάσεις της ΕΕ σχετικά με το προσφυγικό εκφράζει η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ 53+ . Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «το κλείσιμο της Βαλκανικής οδού και η προοπτική υιοθέτησης θέσεων που συνιστούν κατάργηση στην πράξη του προσφυγικού δικαίου, των ευρωπαϊκών συμβάσεων και της συνθήκης της Γενεύης, όπως για παράδειγμα.

«ΣΦΑΓΗ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

 

Τέσσερις νέοι παίκτες ετοιμάζονται να μπουν στο παιχνίδι της διεκδίκησης των τηλεοπτικών αδειών. Ενας είναι ο Ιβάν Σαββίδης, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ. Ο δεύτερος είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης του Ολυμπιακού.

FT: Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε. – ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Την άποψη ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου θα σταθεί εμπόδιο στη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για το προσφυγικό, φιλοξενούν οι Financial Times.

EΞΟΔΟ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΑΠΟ Ε.Ε. ΘΕΛΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΜΕΡΟΝ

 

Κατά της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση τάσσεται ο συντηρητικός πολιτικός που βοήθησε τον πρωθυπουργού Ντείβιντ Κάμερον να καταλήξει σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες.

Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟ... ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, που οδήγησε στην απελευθέρωση δύο κρατούμενων δημοσιογράφων, ήταν ένα βήμα εναντίον της Τουρκίας και προειδοποίησε το δικαστήριο πως η επανάληψη τέτοιων ενεργειών μπορεί να οδηγήσει σε αμφισβήτηση της ίδιας της ύπαρξής του.

Η ΕΕ ΚΑΙ Η KΟΥΒΑ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥΣ

 

Η Κούβα και η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψαν σήμερα στην Αβάνα μια ιστορική συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεών τους, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ να συνάψουν πλήρεις οικονομικές σχέσεις με το νησί.