Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

 

Στη Σμύρνη και στο Τσεσμέ ταξίδεψε αυτή την εβδομάδα η εκπομπή της ΕΡΤ «Ειδικές Αποστολές», επιδιώκοντας ν’ αναδείξει τις σκοτεινές πρακτικές των διακινητών, οι οποίοι προσεγγίζουν μεθοδικά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που επιθυμούν πάση θυσία και με τεράστιο οικονομικό κόστος να περάσουν στα ελληνικά νησιά.

ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ

 

Τώρα που οι ψηφίδες των πληροφοριών μπαίνουν στην θέση τους, η εικόνα της Ευρώπης, που αναδύεται, ξαφνιάζει. Δυσάρεστα...Τα γεγονότα στην σειρά τους. Την περασμένη Κυριακή το απόγευμα οι διπλωμάτες των 28 χωρών-μελών, υπό τον πρόεδρο Τουσκ, κατέληξαν, όπως συμβαίνει πάντα, σε ένα κείμενο συμπερασμάτων για την προσφυγική κρίση, που θα υιοθετούσαν τη Δευτέρα οι ηγέτες των κρατών, σε μια έκτακτη σύνοδο κορυφής.

Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ

 

Όλη η αλήθεια για την αντικατάσταση Μεϊμαράκη από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Για να ξέρετε τι ακριβώς έχει συμβεί με την υπόθεση αντικατάστασης Μεϊμαράκη από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και επειδή έχουν γραφτεί ένα κάρο σενάρια, που επιχειρούν να κάνουν την τρίχα… τριχιά παρουσιάζουμε την εκδοχή των γεγονότων και από τις δύο πλευρές, στην πραγματική τους διάσταση.

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΖΗΤΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζητά η ΝΔ για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζητά η Νέα Δημοκρατία.

ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΟΙΤΑ(;)

 

Προετοιμάστε τον στρατό για κάθε ενδεχόμενο – Μην χάσουμε καναδυό νησάκια! Υπάρχει ένα παλιό σενάριο, γνωστό στους δημοσιογραφικούς -και όχι μόνο- κύκλους, που συνοψίζεται στην ακόλουθη πρόταση: «Όταν οι Κούρδοι κάποια στιγμή κερδίσουν την ελευθερία τους, θα δοθούν στην Τουρκία καναδύο νησάκια στο Αιγαίο για να ισορροπήσουν τα πράγματα». Βεβαίως, όταν πρωτακούστηκε αυτό το «σενάριο» τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά.

ΓΑΛΛΙΚΑ RAFALE ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΑΝ ΡΩΣΙΚΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΑΓΧΗ

  

Δύο γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν δύο ρωσικά βομβαρδιστικά TU-160 επάνω από την Μάγχη, κοντά στις γαλλικές ακτές, στις 17 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα το αρχηγείο της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας. 

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ

 

Τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει η κινητοποίηση των τουρκικών στρατευμάτων τις τελευταίες ώρες, καθώς έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες δυνάμεις κοντά στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά και στα παράλια της Μικράς Ασίας.

ΔΗΛΩΣΗ ΡΩΣΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ

 

«Είμαστε Ορθόδοξοι. Μαζί με τους Έλληνες θα στείλουμε τους Τούρκους από εκεί που ήρθαν» δήλωσε σε ρωσικά ΜΜΕ, ένας από τους καλύτερους πιλότους της Μόσχας, ο Ιβάν και απέσπασε τον θαυμασμό όλων. 

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Η ΚΥΠΡΟΣ

 

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, στις Βρυξέλλες, η συνεδρίαση του Eurogroup, το οποίο σηματοδότησε την έξοδο της Κύπρου από το τριετές πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, που λήγει επίσημα στις 31 Μαρτίου.

20.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΙΧΙΣΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

 

Σε έγγραφη απάντησή του προς ερώτημα του Αδωνη Γεωργιάδη για την έκθεση του Ινστιτούτου Φλωρεντίας για το τηλεοπτικό τοπίο της χώρας μας, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σημειώνει ότι οι εμπειρογνώμονες στοίχισαν 20.000 ευρώ και αφορούν «policy proposals».