Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΑΓΚΥΡΑ

 

Το πραγματικό «παιχνίδι» πίσω από τις διαπραγματεύσεις Ε.Ε.-Τουρκίας: Τι θέλει πραγματικά η Άγκυρα. Με την Ε.Ε. και την Τουρκία να έχουν συμφωνήσει στο ευρύτερο πλαίσιο ενός σχεδίου για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, χωρίς όμως να έχουν καταλήξει σε τελική συμφωνία,το διεθνές ενδιαφέρον είναι στραμμένο πάνω στις εξελίξεις γύρω από τη χειρότερη προσφυγική κρίση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με ορίζοντα τη συνάντηση στις 17-18 Μαρτίου.

ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΖΗΤΗΣΕ Η ΝΔ

 

Η ΝΔ ζητεί άμεση σύγκληση της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Άμεση σύγκληση της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζήτησε η ΝΔ, «μετά από σειρά γεγονότων, που δημιουργούν εξόχως νοσηρό κλίμα στη Δικαιοσύνη, καθώς και τη διαβίβαση στη Βουλή σχετικής αναφοράς της Εισαγγελέως Εφετών», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

17-18 ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

 

Δίχως οριστική συμφωνία ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία, έπειτα από μια μαραθώνια διαπραγμάτευση 15 ωρών στις Βρυξέλλες, περίπου μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Η ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΙΤΑΛΙΑΣ-ΑΛΒΑΝΙΑΣ

 

Η Ιταλία, είναι αναμφίβολα η χώρα που ενδιαφέρεται περισσότερο για την αλβανική στάση απέναντι στο θέμα του προσφυγικού δρόμου προς την Ευρώπη. Σε περίπτωση που η Αλβανία επέλεγε να ανοίξει τα σύνορά της για να διευκολύνει τη διέλευση προσφύγων, η ροή αυτή θα περνούσε την Αδριατική και θα κατέληγε στην Ιταλία.

EΤΣΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Η φορολογία στην Ελλάδα είναι "αβάσταχτη" και μεγάλο αγκάθι για την πλειοψηφία των Ελλήνων, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, εν όψει της κρίσης που πλήττει την χώρα.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Αν και λίγη ώρα αργότερα μάθαμε πως η Τουρκία απαιτεί από την Ε.Ε. 3 δις ευρώ, προκειμένου να τηρήσει τη συμφωνία για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών, την ώρα που λάμβανε χώρα το σημαντικότατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το μεταναστευτικό, Ερντογάν φρόντισε να εκβιάσει κι εκείνος την Ε.Ε. με προκλητικότατες δηλώσεις.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ

 

Ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ απέστειλε το πρωί της Δευτέρας ο πρώην διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ Κίμωνας Στεριώτης, για το θέμα των καταγγελλόμενων εκβιασμών σε βάρος του από εκδότη εφημερίδας.

ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΚΟΚΚΙΝΩΝ» ΔΑΝΕΙΩΝ

 

Κίνητρα για «κούρεμα» και αλλαγές στο νόμο περί μεταβίβασης κόκκινων δανείων σε funds, με στόχο την προστασία της κύριας κατοικίας και των μικρών επαγγελματιών, εξετάζονται στις τράπεζες από τα υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας και της Τράπεζας της Ελλάδας. Οι όποιες παρεμβάσεις αναμένονται να γίνουν μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

100 ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛ ΣΕΜΠΑΜΠ ΤΥΛΙΧΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ!

 

Τουλάχιστον 100 μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Σομαλία, σκοτώθηκαν από αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές. Αξιωματούχοι του υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ δήλωσαν στο NBC ότι «Τουλάχιστον 100 μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στη Σομαλία το βράδυ της Κυριακής».