Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΦΘΑΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ 135.000

 

Σχεδόν 135.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν ήδη φθάσει φέτος στην Ελλάδα και στην Ιταλία διά θαλάσσης, ενώ 418 έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τον διάπλου της Μεσογείου, σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσιοποίησε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) χθες Παρασκευή.

ΠΡΕΠΕΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

 

«Ενός ατόπου δοθέντος μύρια έπονται!..»Στο Προεδρικό Μέγαρο χθες,  η συνεδρίαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο κράτησε 8 ώρες.

BILD: ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ HOTSPOT

 

Λίγες ώρες μετά το «πράσινο φως» που έδωσε το Κολέγιο των Επιτρόπων για τη δημιουργία ενός νέου μηχανισμού βοήθειας για την αντιμετώπιση ανθρωπιστικής κρίσης εντός της Ε.Ε., δηλαδή και στην Ελλάδα, συνολικού ποσού 700 εκατομμυρίων ευρώ, η γερμανική εφημερίδα "Bild" σχολιάζει ότι η χώρα μας θα γίνει ένα «mega hot spot». Την ίδια ώρα αποκαλύπτει ένα σχέδιο έξι σημείων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στη χώρα μας.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΛΟΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ – ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΣΡΑΗΛ – ΑΙΓΥΠΤΟΥ

 

H συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο φαίνεται να ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά της Μόσχας, σε σχέση με το φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο.

Η ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

 

Αν μπορούσε να απαντήσει ειλικρινά ο αρχηγός της ΝΔ στις κατηγορίες του πρωθυπουργού θα του έλεγε: «Σας ευχαριστώ για την αναγνώριση, αυτό αποτελεί για μένα το μείζον πολιτικό μου κεφάλαιο»… Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις βρίσκεις από κάτω τα πρόσωπα και τις δομές συμφερόντων που συγκροτούν το σύστημα της διαπλοκής.

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Οι Κούρδοι της Συρίας, καθώς και το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, υποστηρίζουν ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έβαλαν εναντίον στόχων των πρώτων εντός του συριακού εδάφους. Την πληροφορία έσπευσε να διαψεύσει η Άγκυρα.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ

 

Κοινή επιτροπή για την περαιτέρω επεξεργασία της στρατηγικής που αφορά στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τον συντονισμό για την ολοκλήρωση του σχετικού θεσμικού πλαισίου, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τα υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας και η Τράπεζα της Ελλάδος.

"ΤΖΑΜΠΑ" ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ!

 

Υφεση της ελληνικής οικονομίας παρατηρήθηκε για το 2015, καθώς το ΑΕΠ διαμορφώθηκε από 185,5 δισ. ευρώ σε 185,1. Έχουμε δηλαδή μία μείωση 400 εκατομμυρίων, η οποία είναι της τάξης του 0,2%.