Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΔΝΤ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 

ΔΝΤ και προσφυγικό θα κρίνουν το χρόνο ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, την ώρα που διεξάγονται διαβουλεύσεις σε όλα τα επίπεδα με στόχο να γεφυρωθούν οι διαφορές που προκαλούν εμπλοκή στη διαπραγμάτευση.

ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΣΕΝΓΚΕΝ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ

 

Κάλεσμα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να άρουν τους ελέγχους στα σύνορά τους θα απευθύνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν το τέλος της χρονιάς για να σώσουν το "επιστέγασμα" της ελεύθερης ζώνης διακίνησης από την πλήρη κατάρρευση.Αυτό προκύπτει από ένα προσχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το οποίο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα μεθαύριο Παρασκευή.

ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 
 ΑΙΓΑΙΟ, ΑΝΑΤ. ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, ΤΟΥΡΚΟ-ΣΥΡΙΑΚΑ ΣΥΝΟΡΑ

Σύννεφα πολέμου: Την εμπλοκή του ναυτικού στόλου του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με πρόσχημα τον έλεγχο των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, αποφάσισαν οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ στη σύνοδό τους στις Βρυξέλλες, έπειτα από σχετικό αίτημα της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας. Στο μεταξύ, πολεμικές προετοιμασίες παρατηρούνται και στις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο.

ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 

Πολύ αργά για δάκρυα... Πολύ αργά για δάκρυα Άγγελα! Η καγκελάριος της Γερμανίας θυμήθηκε πολύ αργά ότι για να υπάρξει ενωμένη Ευρώπη απαιτείται πρώτα απ΄ όλα κάτι που στη χώρα της επιδεικτικά αγνοούν: αλληλεγγύη!

Η ΡΩΣΙΑ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

 

Σύντομα το γεωστρατηγικό παιχνίδι θα αλλάξει! Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει βάλει σκοπό της ζωής του να κυριαρχήσει στους πάντες!  Θα βρεί όμως εμπόδιο από τον Άρχοντα της Ανατολής Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος είναι έτοιμος να τινάξει κυριολεκτικά τους Τούρκους στον αέρα! Υπάρχουν προφητείες που το επιβεβαιώνουν!

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Η Γερμανία θέλει να δώσει στην Ελλάδα ευελιξία όσον αφορά στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού της συστήματος, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγή που έχει γνώση της γερμανικής θέσης. 

ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΒΙΑΙΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ

 

Έντονη ανησυχία για μαζική βίαιη εισβολή στο έδαφος της ΠΓΔΜ από τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν καθηλωμένοι στο πέρασμα της Ειδομένης εκφράζονται από όσους βιώνουν καθημερινά το δράμα των εκεί εγκλωβισμένων.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Την υποχρεωτική συμμετοχή όλων των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κατανομή των προσφύγων ανάλογα με τον πληθυσμό και την οικονομική δύναμη κάθε χώρας, θα ζητήσει στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της επόμενης Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ θα τονίσει την ανάγκη να τηρηθούν από όλους οι συμφωνίες.

Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

 

Ο παραλογισμός στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης συνεχίζεται από την ΠΓΔΜ.Τόσο, που σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, o υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Πόποσκι εξέφρασε φόβους για τυχόν «συγκρούσεις μεταξύ γειτόνων στην περίπτωση που ενισχυθούν οι συνοριακοί έλεγχοι». Δηλαδή μίλησε για πόλεμο στα Βαλκάνια!