Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΜΑΡΤΙΟΣ


ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ 100.000 ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Η Ελλάδα έχει καταθέσει στην Κομισιόν σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ύψους 380 εκατ. ευρώ, με τις αναλυτικές ανάγκες σε προσωπικό, τεχνική βοήθεια κλπ, που αντιστοιχεί στην κάλυψη των αναγκών 100.000 προσφύγων, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη.

Η NASA ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΑΓΓΛΟΓΑΛΛΙΚΟΥ CONCORDE

 

To αγγλογαλλικό Concorde αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της αεροπορίας/ αεροναυπηγικής, καθώς, μαζί με το ρωσικό Tupolev Tu-144, είναι τα μοναδικά υπερηχητικά επιβατηγά αεροσκάφη που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα.

7.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

 

Νέους χώρους για να στεγάσει τις χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών που ήδη βρίσκονται στην χώρα μας ή αναμένεται να έρθουν το αμέσως επόμενο διάστημα από τα τουρκικά παράλια, αναζητά τώρα η κυβέρνηση, προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

ΣΥΜΦΩΝΟΣ Ο ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, δήλωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών είναι σύμφωνο με τη δημιουργία ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις.

ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ

 

Σε μια διπλωματική κίνηση που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο προσφυγικό ζήτημα σκέφτεται να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση, προσφεύγοντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΟΙ ΦΡΑΧΤΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ(;)

 

Η εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα με τις τεράστιες ροές προσφύγων έχει κεντρική θέση στη σημερινή ειδησεογραφία. Ο περιορισμός τους στην Ειδομένη, η άρνηση των αρχών της ΠΓΔΜ να ανοίξουν τα σύνορα και η έλλειψη κατάλληλων χώρων φιλοξενίας σε συνδυασμό με την αμήχανη ακόμα στάση της Ε.Ε. και τις Τουρκικές διεκδικήσεις διαμορφώνουν το σημερινό πλαίσιο.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, δεν θα δίδονται, μέχρι νεωτέρας, άδειες σε τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφους ώστε να εισέρχονται στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι αναφέρεται στα κέντρα που βρίσκονται στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ «Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ»

 

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε, σε κυριακάτικη συνέντευξη του στην κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος, στις προτεραιότητες της Άγκυρας στο Κυπριακό και τις θέσεις της σε καίρια ζητήματα.

ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ 100 ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Οι δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στη συριακή κυβέρνηση σκότωσαν πάνω από 100 τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος μέσα σε μια εβδομάδα μαχών για την κατάληψη του –στρατηγικής σημασίας– αυτοκινητόδρομου του Χαλεπίου, δήλωσε μια στρατιωτική πηγή του συριακού στρατού στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.