Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΑ ΜΜΕ: ΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

 

Ο στόχος της συζήτησής  - εκ του αντικειμένου του οφείλει να υπερβεί τα δεδομένα της ελληνικής συγκυρίας. Ακριβώς γι' αυτό χρησιμοποίησα τον όρο «ελλειπτικά» αμέσως πριν - καθώς ο εθνικός μας διάλογος συχνά παραβλέπει το διεθνές πλαίσιο μέσα στο οποίο διεξάγεται. 

ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

 

Αλλαγή στρατηγικής έναντι της Ελλάδας φέρεται να εξετάζει η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ λόγω των αφόρητων πιέσεων που ασκεί η προσφυγική κρίση, τόσο στην Ελλάδα όσο και τη Γερμανία.

ΤΗΣ ΑΝΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΒΑΡΥ ΤΙΜΗΜΑ

 

Η χώρα θυμίζει πλέον την υπέροχη ταινία του Μονιτσέλι, Μπρακαλεόνε, την εποχή των Σταυροφοριών, όταν στους δρόμους κυκλοφορούσαν αναρίθμητα καραβάνια ενδεών και απελπισμένων φυγάδων.

EΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Αυξάνεται με αμείωτο ρυθμό ο αριθμός των τερματικών αποδοχής χρεωστικών και πιστωτικών καρτών στην χώρα μας. Ειδικότερα, σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών περισσότερα από 80.000 μηχανάκια αποδοχής καρτών, χρεωστικών και πιστωτικών, έχουν προστεθεί στην ελληνική αγορά, στη διάρκεια των τελευταίων οκτώ μηνών, μετά την επιβολή των capital controls, έτσι ο αριθμός τους προσεγγίζει πλέον τις 240.000.

ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

 

Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου τη χώρας, και ύστερα από ενάμιση μήνα κινητοποιήσεων, οι αγρότες με τα τρακτέρ και αγροτικά τους οχήματα επιστρέφουν στο... φυσικό τους περιβάλλον, τα χωράφια τους.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Κρίσιμη είναι η κατάσταση στο Αιγαίο, όπου καθημερινά οι άντρες του λιμενικού και των αρχών καλούνται να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των Τούρκων και τις παράλογες επιθυμίες του.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ Η ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑΣ;

 

Θα ζήσουμε την «ανελέητη αλήθεια του πολέμου»; Υπάρχει πολιτική λύση για την κρίση της Συρία; Οι εμπλεκόμενες χώρες, η Ρωσία, το Ιράν, η Τουρκία και οι χώρες της Δύσης έχουν συγκλίνουσες πολιτικές στην περιοχή της Συρίας; Ερωτήματα που δύσκολα μπορούν να απαντηθούν και πάντως όχι με βεβαιότητα.

ΜΟΛΙΣ 300 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

Μόλις 300 πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία επέτρεψαν τη διέλευση από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ, οι αρχές της γειτονικής χώρας. Αν και η ροή ξεκίνησε από το απόγευμα του Σαββάτου, σταμάτησε το βράδυ και αφού πέρασαν μόνο 300 άτομα, τη στιγμή που ο καταυλισμός στην Ειδομένη «βουλιάζει» από 6.500 ανθρώπους.