Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΖΗΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 
Η έρευνα της ProRata, καταγράφει ένα ρευστό και μεταβαλλόμενο πολιτικό περιβάλλον, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα της αξιολόγησης (ασφαλιστικό, φορολογικό κ.λπ.), εισπράττοντας την πολιτική δυσαρέσκεια αρκετών κοινωνικών ομάδων. Διαβάστε τη συνέχεια .ΕΔΩ....

 


25.000 ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Στους 25.000 υπολογίζεται ότι ανέρχονται οι μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί από την Αυστρία και χώρες των Βαλκανίων όσον αφορά στη διέλευσή τους από τα σύνορα.

ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Σε ισχύ η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία. Oι αρχικές αναφορές υποδεικνύουν ότι όντως οι μάχες έχουν σταματήσει στα μεγαλύτερα θέατρα επιχειρήσεων. Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Σταφάν ντε Μιστούρα, ανέφερε ότι οι συγκρούσεις «έχουν ηρεμήσει», αλλά μια παραβίαση διερευνάται.

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ;

 

Έπρεπε το ΔΝΤ να είχε αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει το 2010; Το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε πρόσφατα τα ποσοστά και τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις του 2010 του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ

 

Οι αρχές του Ιρακινού Κουρδιστάν ερευνούν άλλη μία «ύποπτη» επίθεση με χημικά που φέρεται να εξαπέλυσε την Πέμπτη το Ισλαμικό Κράτος εναντίον των πεσμεργκά, των Κούρδων πολιτοφυλάκων, στο βορειοδυτικό Ιράκ.

ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

 

Στο αρχείο μπήκαν οι καταγγελίες περί διάπραξης πιθανών ποινικών αδικημάτων που αφορούσαν τη Λαϊκή Τράπεζα και τα στελέχη της, κατά την περίοδο 2006-2011. Σύμφωνα με την απόφαση των Ελληνικών Αρχών, δεν προέκυψαν ενδείξεις περί διάπραξης πιθανών αδικημάτων.

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ

 

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Τρικάλων μετά από 38 ημέρες. Οπως αποφάσισαν στην Γενική τους Συνέλευση το μεσημέρι της Παρασκευής, ο τερματισμός των μπλόκων αποτελεί «δείγμα καλής θέλησης προς την κυβέρνηση» από την οποία αναμένουν τις τελικές προτάσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί.

ΕΛΒΕΤΙΑ: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ

 

Στη… μόδα έχουν γίνει τα δημοψηφίσματα στις χώρες της Ευρώπης, είτε πρόκειται για την παραμονή ή όχι στην Ένωση (βλέπε Βρετανία), είτε για το προσφυγικό (βλέπε Ουγγαρία).

H GOOGLE ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΜΕ 879.000 ΕΥΡΩ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Με 27 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Google ότι θα ενισχύσει ειδησεογραφικούς οργανισμούς σε 23 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της νέας «Πρωτοβουλίας Ψηφιακών Ειδήσεων» (Digital News Initiative-DNI).