Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

«Χαοτική» είναι απ' άκρη σε άκρη η κατάσταση στην Ελλάδα ενώ απόγνωση επικρατεί μεταξύ των προσφύγων εξαιτίας των αυθαίρετων αποφάσεων που λαμβάνει η πΓΔΜ, η οποία όμως βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με χώρες των Βαλκανίων-μεταξύ των οποίων και κάποιες εντός της ΕΕ- αλλά και την Αυστρία που πλέον ηγείται κινήσεων για την ανακοπή των προσφυγικών ροών μέσω του δυτικού βαλκανικού περάσματος.

ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΥΡΩ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 
Τα νέα στοιχεία για την Ελλάδα

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα δημοσιεύει σήμερα τα αποτελέσματα του νέου Ευρωβαρόμετρου (αριθ. 84) σε ότι αφορά την Ελλάδα. Η σχετική έρευνα πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2015.

TO FACEBOOK ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΘΙΣΤΙΚΟ ΟΣΟ Η ΚΟΚΑΪΝΗ


Το πόσο πολύ έχει εθιστεί ένας φοιτητής στο Facebook αξιολόγησε ένα πείραμα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική έκδοση «Psychological Rerports: Disability and Trauma». Στο πείραμα έλαβαν μέρος 20 φοιτητές, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια, τα οποία είχαν σχέση με το πόσο άγχος έχει κάποιος όταν αποσύρεται από το Facebook.

ΜΟΝΟΝ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ

 

Μπορεί να γίνεται χάος σε όλα τα επίπεδα λόγω της γεωπολιτικής και οικονομικής κρίσης όμως η ελληνική οικονομία παραμένει ζωντανή χάρη στο δυνατό της χαρτί που είναι πάντα ο τουρισμός.

ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ;

 

Η Σαουδική Αραβία και οι ΗΠΑ έχουν πολύ στενές σχέσεις που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην πώληση πετρελαίου. Ωστόσο ο Λευκός Οίκος θα πρέπει να επανεξετάσει τις σχέσεις του με τη χώρα καθώς πολύ σύντομα το βασίλειο μπορεί να καταρρεύσει, υποστηρίζουν αναλυτές.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

 

Η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν «στρατηγικό εφιάλτη» με τις πόλεις της να δέχονται βομβιστικές επιθέσεις, την αναζωπύρωση της διαμάχης με τους Κούρδους, τα σύνορα της να είναι ξέφραγο αμπέλι, η οικονομία να είναι σε ύφεση και οι τέως σύμμαχοι της να αγνοούν τις επιθυμίες της, αναφέρει η Washington Post.

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΠΟ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΕ

 

Χαστούκι στα Σκόπια από ΗΠΑ και ΕΕ, καθώς δεν επιτρέπουν να γίνουν πρόωρες εκλογές όπως ήθελε ο Γκρούεφσκι. Συγκεκριμένα η διπλωματική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στα Σκόπια εκτίμησαν ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 24 Απριλίου, τις οποίες έχει δρομολογήσει το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι.