Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Ο νόμος 4093/12 είναι αντισυνταγματικός αποφάσισε το Ελεγκτικό Συνέδριο (ΕΣ). Αυτό από μόνο του αρκεί για να προκαλέσει ανατριχίλα στο υπουργείο Οικονομικών καθώς απειλεί να τινάξει τη διαπραγμάτευση στον αέρα.

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ!

 

Διπλάσιος αριθμός μεταναστών – προσφύγων από τους κατοίκους του νησιού φιλοξενείται τις τελευταίες μέρες στο Καστελόριζο, γεγονός που προβληματίζει έντονα την τοπική κοινωνία, αφού οι διακινητές βρήκαν «πέρασμα» στο νησί.

ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

 

Mεταξύ σφύρας και άκμονος η Άγκυρα
Η Τουρκία, δήλωσε την Τρίτη ότι επιθυμεί μια χερσαία επιχείρηση στη γειτονική Συρία με τους διεθνείς συμμάχους της, με στόχο την πραγματοποίηση του προβληματικού σχεδίου κατάπαυσης του πυρός.

ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ

 

Την προοπτική υιοθέτησης του ευρώ από το τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος από την πρώτη ημέρα της λύσης στο Κυπριακό, εφόσον αυτή εγκριθεί από Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους, συζήτησαν σε κοινή συνάντηση.

ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ «μετριοπαθείς»τζιχαντιστές στη Συρία, που χάνουν σε όλα τα μέτωπα αποδεκατισμένοι από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και τις επιθέσεις του συριακού στρατού και των Κούρδων του YPG, ζήτησαν ανακωχή δύο ή τριών εβδομάδων με την προϋπόθεση η Ρωσία να σταματήσει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, σύμφωνα με πηγή που βρίσκεται κοντά στις ειρηνευτικές συνομιλίες, που διεξάγονται στη Γενεύη.

ΒΡΗΚΑΝ ΝΕΑ “ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ” ΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ

 

Το Καστελόριζο και η Αλεξανδρούπολη αναδεικνύονται στα δύο νέα “περάσματα” που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι για να προωθήσουν χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα και την Ευρώπη, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις από το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

MOODY’S: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s αναβάθμισε σε Ca (από C) το αξιόχρεο των μακροπρόθεσμων ομολόγων υψηλής εξασφάλισης τεσσάρων ελληνικών τραπεζών Alpha, Eurobank, Εθνικής και Πειραιώς – διατηρώντας ταυτόχρονα την αξιολόγηση Caa3 για τις μακροπρόθεσμες καταθέσεις στις τράπεζες αυτές, καθώς και στην Attica Bank.

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΗΓΗ ΤΟΥ ISIS

 

Αναμνηστική φωτογραφία μέσα από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που απελευθέρωσαν από το Ισλαμικό Κράτος έβγαλαν οι Κούρδοι μαχητές του YPG. Την Παρασκευή, οι Κούρδοι αντάρτες του YPG, που συμμετέχουν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), απελευθέρωσαν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Κμπιμπέ, στα βορειοανατολικά του Σαντάντι, στην επαρχία Χασάκα της βορειοανατολικής Συρίας.