Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ

 

Η Άγκυρα παρεμβαίνει ωμά στην πορεία επίλυσης του Κυπριακού, επιχειρώντας να διασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΦΥΓΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 
Διαβάστε όλο το κείμενο ΕΔΩ....
 


ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΜΕΡΚΕΛ-ΟΛΑΝΤ-ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Ανοιχτά τα σύνορα μέχρι τις… 6 Μαρτίου:Στην τριμερή συνάντηση που είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός νωρίτερα σήμερα με την Καγκελάριο Α. Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φ. Ολάντ, για περίπου μία ώρα, συζητήθηκαν τα δύο σημαντικά θέματα που απασχολούν την Αθήνα αυτή την στιγμή το προσφυγικό και το ελληνικό πρόγραμμα.

TO ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!

 

Στη Συρία σήμερα παρουσιάζεται ένα ανησυχητικά εκρηκτικό μείγμα από μεγάλους και μικρούς εμπλεκόμενους, καθένας τους με πολύ διαφορετικά συμφέροντα, υφασμένα σε έναν πολύπλοκο ιστό συμμαχιών και παρατάξεων σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ TO ΝΑΤΟ

 

Τι συνεπάγεται το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει δράση στο Αιγαίο; Οι κρίσιμες παράμετροι που πρέπει να έχουμε υπόψη είναι οι εξής:

ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

 

Σε τρίτο γύρο αδειοδότησης έρευνας για υδρογονάνθρακες εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (AOZ) προχωρά η Λευκωσία.

ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι το βασίλειο δεν πρόκειται να περιορίσει την παραγωγή πετρελαίου, έπειτα από συζητήσεις που έλαβαν χώρα στην Ντόχα νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ PODEMOS ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

 

Το κόμμα Podemos της ισπανικής ριζοσπαστικής αριστεράς ήρε τους όρους που είχε θέσει για να διαπραγματευθεί με το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνασπισμού των κομμάτων της αριστεράς.

ΚΑΤΑ 100 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Ο ELA ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Κατά 100 εκατ. ευρώ μειώνεται το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών από τον μηχανισμό έκτακτης Ρευστότητας (ELA), γεγονός που αποδεικνύει την περαιτέρω εξομάλυνση των συνθηκών ρευστότητας.